Feijóo proposa un interraïl nacional per a conéixer Espanya amb tarifa plana

El líder del Partit Popular ha presentat una bateria de propostes per a fomentar el turisme des de Fitur

Una viatgera en l'andana d'una estació de tren
Una viatgera a l'andana d'una estació de tren

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha fet una bateria de propostes de turisme en Fitur entre les quals s'inclouen un Perte (Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica) per al sector i un pla per a posar en marxa un interraïl nacional que permeta conéixer Espanya, sobretot als joves, a través d'una “tarifa plana”.

En Fitur, Feijóo ha plantejat un decàleg de mesures que es compromet a fer si governa i que van des d'una llei del turisme, a un Perte per import de 12.000 milions d'euros, un pla per a renovar instal·lacions hoteleres o incentius fiscals per a l'autoocupació de joves.

Impulsar el turisme rural per a assegurar la vertebració del país i lluitar contra la despoblació, el turisme idiomàtic, el teletreball a Espanya o recuperar amb “preus dignes” els programes de l'Imserso són unes altres de les propostes desplegades aquest divendres pel líder dels populars.

També, l'interraïl nacional “perquè tots els espanyols, i especialment els joves, tinguen una tarifa plana per a recórrer la totalitat d'Espanya amb un preu fix” perquè “és un problema que els espanyols, per un problema econòmic o falta d'incentius, no coneguem el nostre país”.

Feijóo ha demanat cuidar i mimar el sector del turisme perquè és la “clau” per a recuperar el creixement a Espanya i pal·liar el retard del país a recuperar el producte interior brut previ a la pandèmia, perquè fins al 60% de la recuperació depén d'aquesta activitat.

El líder del PP ha denunciat que falten 15 punts per a recuperar el turisme internacional previ a la crisi del coronavirus i ha advertit que la inflació tibant al sector, que, a més, ha denunciat, o té un pla específic finançat amb fons europeus.

També et pot interessar

stats