Huit valencians en les candidatures de Feijóo al comité executiu i la junta directiva nacional del PP

El candidat del PP designa personalment María José Catalá per a l’executiva 

Alberto Núñez Feijóo, al XX Congrés Nacional del Partit Popular
Alberto Núñez Feijóo, en el XX Congrés Nacional del Partit Popular / Julio Muñoz (Efe)

El candidat a la presidència del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha proposat aquest divendres cinc vocals del PP de la Comunitat Valenciana per a integrar al comité executiu nacional del PP, que es votarà aquest dissabte. El dirigent gallec ha designat a proposta seua la síndica del PP a les Corts, María José Catalá. Juntament amb ella, el president del partit, Carlos Mazón (membre nat), l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, l’expresident del Consell Alberto Fabra i l’exministre José Manuel García-Margallo formen part de la candidatura de Feijóo.

En la junta directiva nacional també hi ha tres valencians proposats. Són Vicente Huet, Juan Francisco Pérez Llorca i María Ángeles Pallarés. També es preveu que Feijóo designe l’eurodiputat Esteban González Pons com un dels homes forts del partit.

Feijóo reclama unitat en el PP i promet governar, si fan bona oposició

En la primera jornada del XX Congrés del PP, a Sevilla, Alberto Núñez Feijóo ha reclamat al seu partit una unitat que és "innegociable" i ha assegurat als seus que, si l'ajuden a fer una bona oposició, "hi haurà govern", on inclourà tots els càrrecs de què no pot disposar en aquesta etapa.

Amb el seu discurs, el candidat únic a presidir el PP ha tancat la primera jornada del conclave assegurant que fa el salt a la política nacional amb l'objectiu de "guanyar i governar", i també ha posat deures als seus: vol, de manera "innegociable", un partit "viu i unit" que permeta "majories contundents".

Davant dels càrrecs i de més de 3.500 compromissaris que el faran president, ha proclamat que el PP és un partit gran, el de les majories absolutes de José María Aznar i Mariano Rajoy. “Aquest és el nostre compromís i reivindicació, i donaré tot perquè ho tornem a aconseguir", ha sentenciat.

Per a aconseguir-ho ha demanat "confiança i lleialtat" a cadascun en el paper que li corresponga en el partit. Així, ha marcat objectius electorals: el primer, aconseguir "replicar una victòria contundent a Andalusia, i recuperar el lloc que ens correspon al País Basc i Catalunya"; el segon, tornar a governar Espanya.

A més, qui encara és president de la Xunta de Galícia ha tingut paraules d'agraïment a Pablo Casado, que en el comiat com a líder ha anunciat que deixa l'escó i qualsevol responsabilitat en el partit. Feijóo li ha agraït que “subjectara la bandera del PP” en els pitjors trams del camí i que l'entregue aquest divendres amb "un enorme esforç de generositat".

També et pot interessar

stats