Feijóo promet solucions al model de finançament autonòmic i un futur pacte de l'aigua

El líder popular s’ha compromés que Alacant no siga la província amb menys inversió d'Espanya

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, intervé durant la seua visita al centre de producció de Pikolinos
El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, intervé durant la visita al centre de producció de Pikolinos / Joaquín P. Reina / Europa Press

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest divendres a Alacant que, en cas de formar govern després de les eleccions generals, portarà a la Comunitat Valenciana solucions al model de finançament autonòmic valencià i un pacte de l’aigua “amb sòlids informes tècnics, basats en el diàleg i el consens entre les comunitats”, ha afirmat Feijóo. 

Ho ha fet durant una visita a una de les fàbriques de calçat de Pikolinos, acompanyat dels fills de l’empresari i també del president del PPCV, Carlos Mazón, i el candidat popular a l'alcaldia il·licitana, Pablo Ruz. Feijóo ha destacat Pikolinos com un “exponent” del sector del calçat, una “indústria potentíssima a Espanya” i ha lloat la trajectòria de l'empresa creada per Juan Perán. A més, ha felicitat la situació del sector sabater espanyol, que va facturar 3.000 milions d'euros el 2022. Feijóo ha manifestat que coneix la situació d'Alacant, l'última en inversió per càpita en els pressupostos generals de l'Estat, i s’ha compromés que “la cinquena ciutat del país en població i PIB no siga la província amb menys inversió d'Espanya”.

El líder popular s’ha referit també a la reforma de les pensions aprovada dijous, que segons el seu criteri “només busca arribar a les eleccions, però no garanteix la sostenibilitat”, perquè “s'orienta a encarir l'ocupació mitjançant les cotitzacions quan hauria de buscar facilitar la creació de llocs de treball”. El candidat popular ha pronosticat que d'ací a un any i mig, “el govern de torn haurà d'augmentar les cotitzacions, abaixar pensions o les dues coses”.

Entre les mesures econòmiques que proposa el seu partit, ha recordat que plantegen una quota zero per als autònoms el primer any, una quota especial per a l'ocupació juvenil i l'un increment de places d'FP entre escoles i empreses (dual) per a facilitar l'eixida laboral.

Per part seua, Mazón ha agraït a Feijóo la visita a Elx (Baix Vinalopó), “la tercera ciutat de la Comunitat Valenciana i capital industrial” del sector sabater, i s'ha referit a les últimes dades del dèficit, que ha xifrat en 4.000 milions enguany, i el deute valencià de 2.000 milions, per a asseverar que “el daltabaix econòmic és un fet”.

“El dèficit i el deute avancen sense solució”, ha conclòs Mazón, qui considera injust que els valencians “suporten el deute més gran de la història amb la Generalitat de Ximo Puig”, amb qui el deute ha crescut 15.000 milions d'euros, més del doble del pressupost autonòmic.

També et pot interessar

stats