Feijóo, Díaz i Morant trien València en l’últim dia de la campanya a les eleccions europees

Els líders estatals acompanyaran els candidats valencians que opten a formar part de l’Eurocambra els pròxims cinc anys

Alberto Núñez Feijóo, Yolanda Díaz i Diana Morant, en mítings
Alberto Núñez Feijóo, Yolanda Díaz i Diana Morant, en mítings / Efe

La campanya per a les eleccions europees acaba este divendres amb diversos actes al llarg de la Comunitat Valenciana, on diversos líders estatals, autonòmics i regionals recordaran als votants els eixos del seu programa per a l’Eurocambra. En concret, Alberto Núñez Feijóo (Partit Popular), Yolanda Díaz (Sumar) i Diana Morant (PSPV) es deixaran veure per la ciutat de València en diversos mítings on acompanyaran els candidats autonòmics als comicis. Estos actes donaran pas a una jornada de reflexió, que serà l’avantsala del diumenge electoral. 

La Comunitat Valenciana ha sigut un escenari clau per als líders estatals, ja que tant el líder del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, com el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, van visitar València i Elx —respectivament— en l’inici d’una campanya que enguany ha sigut especialment intensa. La política espanyola i la guerra a Palestina han tingut un paper clau en els discursos polítics. 

Respecte al Partit Popular, Feijóo i la número u de la llista popular al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, intervindran en un míting a les 19:30 hores al parc de Capçalera, on participaran el líder del PPCV i president de la Generalitat, Carlos Mazón; l’alcaldessa de València, María José Catalá; el president del PP provincial, Vicent Mompó, i el vicesecretari d’institucional popular i candidat valencià a les urnes, Esteban González Pons. 

Pel que fa al PSPV, el seu acte de fi de campanya tindrà lloc al passeig de la Petxina, on està previst que intervinguen la secretària general del PSPV i ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant; la ministra d’Educació i portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, i les candidates a l’Eurocambra Leire Pajín i Sandra Gómez. 

També tancarà la campanya a la plaça de la Mare de Déu, en un acte públic, Compromís-Sumar, amb la participació de la líder de Sumar i vicepresidenta del govern espanyol Yolanda Díaz; el ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy; els diputats valencians al Congrés Águeda Micó i Alberto Ibáñez; el síndic de Compromís a les Corts, Joan Baldoví, i el portaveu de Sumar al Congrés Íñigo Errejón. 

Un total de 3.817.756 valencians i valencianes estan cridades a les urnes en estes eleccions. Més de 98 milions de paperetes, amb totes les opcions polítiques que s'hi presenten, s'han repartit ja entre els 2.211 col·legis electorals que diumenge obriran als diferents pobles i ciutats del territori valencià. 

També et pot interessar

stats