Feijóo crida a superar la política de blocs "i començar a Galícia"

El president gallec avisa Ciutadans que no pot "utilitzar" el PP per a aconseguir escons i després anar-se'n per a tindre grup propi.

Alberto Núñez Feijóo, Pablo Casado i Ana Pastor, aquest dimarts en Madrid
Alberto Núñez Feijóo, Pablo Casado i Ana Pastor, aquest dimarts en Madrid / Ballesteros (Efe)

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha retret la política de blocs instal·lada a nivell nacional "que no condueix a cap lloc", i s'ha compromés a superar-la amb "il·lusió, ganes i voluntat, i començar a Galícia".

El líder gallec ha deixat clar davant la crisi del PP basc que la Galícia de 2020 "no és la parcel·la d'antany, amb sigles juxtaposades i coalicions fictícies". "La unitat no és de sigles buides", ha insistit el president autonòmic de cara a les eleccions del 5 d'abril.

Després d'assegurar que Galícia no és del PP sinó que el PP "és de Galícia", ha subratllat que Galícia està "per damunt de qualsevol partit polític", inclòs el seu, llançant així un missatge a Gènova.

En aquest sentit, el president de la Xunta ha avisat aquest dimarts a Ciutadans que no pot "utilitzar el vehicle" del Partit Popular per a aconseguir escons en el parlament gallec i després forçar la creació d'un grup propi. "Si l'objectiu és unir, no es pot unir i desunir al cap de cinc minuts perquè si no els gallecs no ens perdonarien una coalició", ha declarat Feijóo, en un moment en què està obert el termini per a negociar les llistes electorals fins a l'1 de març.

Acusa Cs de ser el germen de la moció de censura contra Rajoy

El president de la Xunta ha admés que l'acostament entre PP i Cs és "una bona notícia" però ha recordat que és un partit que "canvia d'opinió massa vegades". De fet, ha recordat que el "germen de la moció de censura contra el govern" de Mariano Rajoy va ser Ciutadans.

No obstant això, ha dit que continuarà parlant amb Cs "fins al final" i que intentarà que fructifiquen en els pròxims mesos "acords sòlids, lleials i sincers" perquè és "bo" per a Espanya.

D'altra banda, Feijóo ha carregat tant contra el nacionalisme independentista i el "antinacionalisme recent que no admet una altra manera de ser espanyol que no siga la seua", en al·lusió a Vox.

També et pot interessar

stats