Feijóo sobre el CGPJ: "Si el govern vol acord, n'hi haurà"

El líder del Partit Popular insisteix a arribar a un acord "per escrit" sobre la reforma del sistema d'elecció dels jutges

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo
El president del PP, Alberto Núñez Feijóo / Europa Press

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha insistit aquest dijous que ha d'haver-hi un compromís "per escrit" que, una vegada renovat el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), hi haurà una reforma de la llei per a l'elecció d'aquest òrgan. Al seu entendre, si el Govern "vol acord, n'hi haurà".

Així s'ha pronunciat —en declaracions als mitjans després d'assistir a una trobada informativa amb el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez—, quan li han preguntat per les manifestacions del president de l'executiu, Pedro Sánchez, que descarta aquest compromís per escrit en una conversa amb els periodistes durant la recepció en el Palau Reial.

No obstant això, Feijóo considera "evident" que els acords han de reflectir-se per escrit, ja que els orals són meres converses i creu que els ciutadans valoren més el primer que els "comentaris en rogles".

"No conec cap acord que no s'escriga ni se signe i no comprometa les parts. Seria molt sorprenent arribar a un acord oral amb un govern en una cosa tan transcendental com el poder judicial", ha declarat Feijóo.

El cap de l'oposició ha assegurat que no farà declaracions que puguen "interrompre un acord" i ha afegit que ell es deu "a l'Estat". "Si el govern vol desqualificar el PP, jo no ho faré", ha assegurat, després d'admetre que tenia constància que, en el debat del Congrés, Sánchez ha fet "referències gens amigables al PP".

Feijóo ha afirmat que sis mesos és un termini suficient perquè el CGPJ elabore un informe que complisca les expectatives de la UE sobre el poder judicial i ha ressaltat que Espanya no ha d'arribar a la presidència de la Unió sense reformar la llei.

Segons ha explicat, es tracta que els jutges tinguen "un pes determinant i substancial" en la mateixa elecció dels integrants del Consell, però creu que és una cosa que ja ha de ponderar el nou CGPJ que isca de l'acord. "Continuarem treballant. Pel PP no serà", ha postil·lat.

També et pot interessar

stats