Feijóo justifica tant vetar Vox a Extremadura com governar en coalició a la Comunitat Valenciana

Fernández Vara assegura que aprofitarà l’oportunitat i es presentarà a la investidura, encara que amb poques possibilitats

El 'número u' de la llista del PP al Congrés per Madrid, Alberto Núñez Feijóo compareix des del palau d'Aranjuez
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en una compareixença des del palau d'Aranjuez / Partit Popular

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha justificat pactar amb Vox a la Comunitat Valenciana i no a Extremadura per l’aritmètica dels vots i no per qüestions ideològiques, dos models de pactes desplegats pel seu partit després de les eleccions del 28 de maig. En declaracions als periodistes, el president dels populars ha afirmat que allò que el partit d’ultradreta demanava a Extremadura era "desproporcionat" perquè, amb el 8% del vot i cinc diputats, pretenien presidir el Parlament, tindre el control de la major part de la mesa i de manera simultània conselleries en un govern del PP. Una situació diferent –diu– és la de la Comunitat Valenciana, on el partit de Santiago Abascal va obtindre el 12% del vot i la "necessitat de nombre de diputats" per a completar la majoria absoluta és "diferent". "S'ha actuat de manera correcta tant a València com a Extremadura", ha recalcat.

Davant d'aquest escenari, el president extremeny en funcions i candidat a la reelecció, el socialista Guillermo Fernández Vara, aprofitarà l’oportunitat i es presentarà a la investidura, encara que amb poques oportunitats. El baró socialista ha aprofitat el xoc entre el PP i Vox per a disparar en les dues direccions. “S’havia de tapar el que ha ocorregut a la Comunitat Valenciana i han intentat fer-ho ràpidament en 48 hores. Tinc una estranya sensació que ens estan usant de laboratori”, ha manifestat. 

En el PP, la candidata extremenya María Guardiola ja ha dit que no facilitarà la investidura del socialista, que va ser el més votat, i insisteix que tampoc pactarà un govern de coalició amb Vox. Pel que fa a la formació de Santiago Abascal, tampoc fuig del xoc directe amb la candidata popular, a qui acusa d'insultar-los i afavorir els socialistes. Si no canvia res, Extremadura s'encamina cap a una repetició electoral després de l'estiu.

També et pot interessar

stats