Feijóo acusa Sánchez de presa de pèl: "Ha sotmés tota la nació a la seua estratègia personalista"

El líder del PP carrega contra el president espanyol per haver triat "el camí més indigne" i "fugir cap avant" en lloc de dimitir

Feijóo, este dilluns en roda de premsa des de la seu del PP en el carrer Génova de Madrid
Feijóo, este dilluns en roda de premsa des de la seu del PP al carrer de Génova de Madrid / J. J. Guillén (Efe)

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat contra Pedro Sánchez per "prendre el pèl" a tot el país quan ha anunciat que continua com a president del govern espanyol després de cinc dies de reflexió i ha denunciat que "ha sotmés la nació a la seua estratègia personalista". "Si alguna vegada ha considerat dos camins, no hi ha dubte que ha agafat el més indigne: polarització, victimització i no donar explicacions", ha retret en una compareixença des de la seu del PP, al carrer madrileny de Génova, 13, en què ha criticat també que el socialista haja "preferit fugir cap avant que dimitir". 

El gallec ha obert la intervenció demanant disculpes a tots els espanyols i espanyoles "en nom de la política" i "paciència en nom de la raó" pel "ridícul" que a parer seu, ha fet el mandatari estatal després de deixar oberta la porta a la possibilitat de deixar el càrrec. Una maniobra que, per a Feijóo, respon a "pura estratègia electoral, judicial o les dos". "Què hi ha hagut hui? Realment, les amenaces d'un president acorralat", ha criticat, per a després avisar al cap de l'executiu estatal que "el seu projecte s'ha acabat" i que, per molt que allargue "l'agonia i la decadència", no serà "més que això: agonia i decadència". 

Feijóo ha qualificat d'"esperpent" i "teatre" la pausa que va anunciar Sánchez dimecres i la declaració institucional d'este dilluns en què ha confirmat que finalment continuarà en el càrrec, i l'ha acusat de voler "colar un canvi de règim per darrere", així com d'"usar" el rei, Felip VI, en la seua "última pel·lícula". A més, ha denunciat que continue sense donar explicacions als espanyols des de fa "tres mesos" sobre l'anomenat cas Koldo i les informacions que afecten el seu cercle, cosa que, veu "impròpia en un país democràtic". "Espanya no té un president a l'altura", ha criticat el també líder de l'oposició al Congrés, que ha descartat la possibilitat de presentar cap moció de censura contra el president de l'executiu en este moment amb l'argument que "ha comprat" el suport dels socis parlamentaris "amb la dignitat de tots els espanyols".

"Sánchez ha triat intentar cohesionar els seus a costa de dividir Espanya en dos. És absolutament lamentable sentir parlar de bons i dolents, l'Espanya de l'"amb mi o contra mi" és la fórmula que ha escrit les pàgines més negres de la història", ha advertit. A parer seu, el país "necessita un temps nou, i no pot ja trobar-lo en els qui són el passat". "El que necessita Espanya és un nou govern democràtic, amb un president que estiga a l'altura, i no el canvi de règim que pretén colar per darrere de tota esta obra de teatre", ha emfatitzat.

També et pot interessar

stats