Federico Buyolo, número dos de l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible

El socialista era, fins ara, director general de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat.

Buyolo ha sigut també secretari d'organització del PSPV a la província d'Alacant i regidor de l'Ajuntament d'Elx
Buyolo ha sigut també secretari d'organització del PSPV a la província d'Alacant i regidor de l'Ajuntament d'Elx / Europa Press

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres, 24 d’agost, el nomenament de Federico Buyolo, que fins ara era director de general de Cooperació de la Generalitat, com a nou número dos de l'Agenda 2030 de Nacions Unides per al Compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Llicenciat en Pedagogia, Buyolo ha sigut també secretari d'organització del PSPV a la província d'Alacant i regidor de l'Ajuntament d'Elx, a més de vicepresident de Manteniment d'Espais Verds, vicepresident d’Intesa i conseller d'Aigües d'Elx.

El nomenament l’ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, des del seu compte de Twitter. "Enhorabona a Federico Buyolo, que demà serà nomenat director general de l'Agenda 2030 del Govern d'Espanya", ha escrit. 

El govern de Pedro Sánchez va crear una Oficina d'Alt Comissionat per a l'Agenda 2030 amb l’objectiu de coordinar les actuacions de l'Administració per al Compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Al capdavant de la nova institució, que té el mateix nivell que l'Alt Comissionat per a la Lluita contra la Pobresa Infantil, es va nomenar la periodista Cristina Gallach, que va ser la mà dreta de Javier Solana en l'OTAN i en la Unió Europea i que després va col·laborar amb Ban Ki-moon en Nacions Unides. 

També et pot interessar

stats