La Federació de Periodistes exigeix a Vox que deixe d'assetjar informadors i mitjans de comunicació

La FAPE demana al partit d'extrema dreta que accepte "la llibertat de crítica" i l'acusa de vulnerar la llibertat d'expressió i d'informació.

De dreta a esquerra, el president de Vox, Santiago Abascal, i el diputat Ivan Espinosa
De dreta a esquerra, el president de Vox, Santiago Abascal, i el diputat Ivan Espinosa / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

La Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE) ha demanat a la formació d'extrema dreta Vox que "pose fi" a la campanya d'assetjament contra periodistes i mitjans de comunicació, que qualifica de "clara vulneració" dels drets constitucionals a la llibertat d'expressió i d'informació.

La federació ha emés un comunicat en el qual mostra la seua "profunda preocupació" per les pressions de la formació, que concreta en "comportaments agressius" per a impedir entrevistes als dirigents del partit, vetos a periodistes a les rodes de premsa, discriminació selectiva en les convocatòries de premsa i amenaces de tancament de mitjans.

La FAPE recorda al partit de Santiago Abascal en el comunicat que la llibertat de premsa és "un dels pilars del nostre sistema democràtic i garantia de la necessària pluralitat informativa que permet als ciutadans formar-se la seua opinió".

Per això, sol·licita a Vox que accepte "la llibertat de crítica" malgrat que les publicacions no siguen "del seu grat" perquè "discriminar els periodistes" en funció del que publiquen "no té cabuda en una democràcia".

La FAPE també se solidaritza amb els mitjans i periodistes "vetats per Vox" i els anima a "continuar exercint el control independent dels poders, que és la millor forma de garantir el dret d'informació dels ciutadans".

També et pot interessar

stats