La família de Junqueras presenta un ‘habeas corpus’ per a demanar la seua llibertat

Exigeixen que siga posat en llibertat immediatament, argumentant que és víctima d'una detenció arbitrària.

La família de Junqueras presenta un ‘habeas corpus’ per a demanar la seua llibertat
La família de Junqueras presenta un ‘habeas corpus’ per a demanar la seua llibertat

L'esposa i el pare de l’exvicepresident de la Generalitat i líder d'ERC Oriol Junqueras han presentat una petició d'‘habeas corpus’ en els jutjats de Manresa per a demanar la seua posada en llibertat.

Segons fonts jurídiques, l'escrit, que signen Artur Junqueras i Neus Bramona, reclama que el líder d'ERC siga posat en llibertat immediatament i comparega davant un jutge de guàrdia, argumentant que és víctima d'una detenció arbitrària.

L'ofensiva judicial impulsada pels familiars de Junqueras respon a la decisió del Tribunal Suprem de mantindre a la presó Junqueras i denegar-li la immunitat, després de les sentencia del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que el va reconéixer com a eurodiputat.

La Fiscalia s'oposa a l'habeas corpus

La Fiscalia s'ha oposat al fet que el jutge òbriga un procediment d'‘habeas corpus’, per considerar-lo improcedent.

En les pròximes hores, el jutjat haurà de decidir si obri procediment d'habeas corpus, la qual cosa obligaria a posar Junqueras a disposició judicial de manera immediata i si escau prendre-li declaració, o si refusa la petició.

Junqueras: "Al final, Europa ens donarà la raó"

Per la seua banda, Junqueras s'ha mostrat convençut que la justícia europea acabarà reconeixent la seua immunitat com a europarlamentari a pesar que el Suprem haja decidit denegar-li-la i mantindre’l a la presó: "Estic segur que, tard o d'hora, guanyarem. Al final, Europa ens donarà la raó".

El líder d’ERC ha assegurat que no deixarà de lluitar, per la qual cosa buscaran totes les vies legals perquè es complisca amb la legalitat europea. "Com més tarden a rectificar, més dur serà el colp que rebran. Han traspassat tots els límits imaginables, estan destruint el seu propi Estat", ha assegurat.

Així mateix, Junqueras ha exonerat el Govern d’Espanya de la decisió del Suprem de no deixar-lo en llibertatperquè poguera assistir al ple del Parlament Europeu i fer efectiva la seua condició d'eurodiputat. "Tindre el govern no significa tindre el poder", ha dit.

També et pot interessar

stats