Falta de realitat, aproximació al nacionalisme i enganys; les crítiques de l'oposició al discurs de Puig

El PPCV, Ciutadans i Vox fan una valoració negativa de les paraules del cap del Consell.

D'esquerra a dreta, Isabel Bonig (PPCV), Toni Cantó (Cs) i Ana Vega (Vox)
D'esquerra a dreta, Isabel Bonig (PPCV), Toni Cantó (Cs) i Ana Vega (Vox) / À Punt NTC

El missatge de Cap d'Any del president de la Generalitat no convenç l'oposició. El Partit Popular ofereix la mà a Ximo Puig per a afrontar la pandèmia, però qüestiona l'oportunitat d'alguns anuncis del cap del Consell, i particularment la promesa de 90.000 llocs de treball en tres anys amb l'ajuda dels fons europeus. “El que no puc compartir són els anuncis que sempre fa Puig, perquè el poble valencià no pot viure d'anuncis, necessita realitats”, ha manifestat la líder del PPCV Isabel Bonig.

El cap del Consell també va fer referència al debat territorial per a fer viable una Espanya d'Espanyes. La referència no ha agradat a Ciutadans, que considera que, en el seu discurs, Puig s'abraça el nacionalisme. El síndic de la formació, Toni Cantó, l'ha qualificat com un "discurs de clarobscurs". "Puig fins i tot es permet criticar el nacionalisme quan ell hi governa abraçat", ha explicat als micròfons d'À Punt, on també ha lamentat la falta de referència al sector turístic i als autònoms, molt castigats per la pandèmia.

"És el discurs propi d'un govern que ens ha enganyat", considera la diputada de Vox, Ana Vega, que fa una esmena a la totalitat al discurs de Puig.

Entre les forces del Botànic, els socialistes han destacat el reconeixement que va fer el president de la faena dels sanitaris. Compromís i Unides Podem han destacat les aportacions de les seues formacions, a les quals va fer referència el president, com ara el finançament o l'ampliació de drets.

També et pot interessar

stats