La falta de pediatres, principal problema de la sanitat valenciana

La consellera Ana Barceló ha assegurat que s'han quedat places sense cobrir.

La consellera Ana Barceló durant la presentació dels pressupostos de Sanitat a Castelló
La consellera Ana Barceló durant la presentació dels pressupostos de Sanitat a Castelló / @GVAsanitat. .

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assegurat que la falta de pediatres ha impedit cobrir totes les places creades. Així, durant la presentació dels pressupostos de Sanitat a Castelló, ha subratllat que el problema que hi ha a la Comunitat Valenciana i a tot Espanya és la mancança d'aquests.

"No podem cobrir les places perquè no hi ha, i els pediatres se situen fonamentalment als hospitals, que és on estan els problemes realment greus i on hi ha major urgència d'atenció", ha dit Barceló. A més, ha explicat que hi ha molts metges de família i comunitària que poden atendre també la franja d'edat dels pediatres, encara que ha assenyalat que "és veritat que la ciutadania a vegades reclama que siga l'especialitat de pediatria".

Segons la consellera, la qüestió s'ha plantejat en el Consell Interterritorial, ja que "és un problema comú a totes les comunitats d'Espanya". "Hem creat les places, però no tenim pediatres, i espere que, a mesura que vaja concloent el MIR, es puguen incorporar a pediatria", ha afegit.

També et pot interessar

stats