Les falles, en precampanya electoral

Al·lusions al finançament, al corredor mediterrani i al vot de les dones en les visites d'Ana Pastor (PP) i Albert Rivera (Cs) a València.

Ana Pastor i Isabel Bonig, durant la seua visita a les Falles
Ana Pastor i Isabel Bonig, durant la seua visita a les Falles / Manuel Bruque (Efe)

L'actualitat política bota aquest dimecres des dels monuments fallers al balcó de l'Ajuntament de València. La presidenta del Congrés i cap de llista del PP per Pontevedra, Ana Pastor, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, visiten la ciutat en plena precampanya i no han perdut l'oportunitat d'abordar la realitat electoral, en vespres dels comicis autonòmics i generals del pròxim 28 d'abril.

Rivera, que s'ha acostat a les falles de la Mercé i del Pilar, ha promés un nou projecte de finançament autonòmic "just i transparent", que evidencie els ingressos i costos de totes les autonomies, així com fer realitat el corredor mediterrani. El líder de Ciutadans també ha valorat el "talent de la societat civil" que incorporen els últims fitxatges de la formació taronja, l'exdirectiu de Coca-Cola, Marcos de Quinto, i l'exadvocat del l'Estat, Edmundo Bal, i ha qualificat com un assumpte "resolt" les sospites de tripijoc a les primàries del partit a Cantàbria. Acompanyaven Albert Rivera els caps de llista per Ciutadans a la Generalitat i a l'Ajuntament de València, Toni Cantó i María Muñoz.

També el Partit Popular fa campanya en Falles. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, la candidata popular a la Generalitat Valenciana, Isabel Bonig, i l'aspirant del PP a l'Ajuntament de València, María José Català, han fet un recorregut per la falla Almirall Cadarso-Comte d'Altea. Les líders populars han destacat l'homenatge a la lluita de les dones pel vot i a la igualtat, temes als quals la comissió fallera dedica el monument. Durant la visita, Ana Pastor ha afermat que el vot de la dona és més meditat i menys manipulable que el de l'home. També ha alertat sobre la pèrdua de més de 60.000 ocupacions femenines durant la present legislatura.

Per la seua banda, el president de la Generalitat i candidat a revalidar el càrrec pel Partit Socialista del País Valencià, Ximo Puig, ha assegurat que "mai plou a gust de tots", en al·lusió al malestar d'alguns membres de la federació socialista andalusa després de quedar exclosos de la llista de Pedro Sánchez. Puig s'ha mostrat "content" amb el resultat d'aquestes llistes, que entén "equilibrades" i que "miren la societat", i considera que "s'ha fet un esforç d'obertura amb la incorporació d'independents "que amplien el projecte més enllà de les fronteres del Partit Socialista".

També et pot interessar

stats