Fabra augura que la factura de Fira València no serà l'única que s'ha pagat a través del jutjat

En la comissió de les Corts que investiga la fallida de la institució, han comparegut Ricardo Costa i Gerardo Camps.

L'expresident de la Generalitat, Alberto Fabra en la comissió parlamamentària que s'ocupa del cas de Fira València
L'expresident de la Generalitat, Alberto Fabra en la comissió parlamamentària que s'ocupa del cas de Fira València / Biel Aliño (EFE)

Les investigacions al si de la comissió parlamamentària que s'ocupa del cas de Fira València continuen el seu curs a les Corts. L'exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, l'expresident de la Generalitat, Alberto Fabra, i l'exconseller d'Economia, Gerardo Camps, s'han sotmés aquest dijous, 3 de maig, a les preguntes dels grups polítics al voltant de la fallida que va patir la institució firal.

Les intervencions han arrancat amb Ricardo Costa. Ha assegurat que, fins quasi un any després del Congrés Nacional celebrat a Fira València, no va saber que Francisco Camps s'havia compromés a assumir les despeses d'aquell acte. Segons Costa, va ser gràcies a una telefonada de Luis Bárcenas. La resposta va ser, segons la declaració, que havia de parlar amb el president del PPCV, ja que ell no tenia capacitat ni potestat per a fer pagaments d'aquella "magnitud". Només uns mesos després, va quedar suspés de militància i apartat de les responsabilitats en el partit.

L'expresident de la Generalitat, Alberto Fabra, ha assenyalat que el PP i el PPCV tenien "discrepàncies" sobre qui havia de pagar a Fira València la factura, de més de 500.000 euros, per la celebració del Congrés del partit en 2008, i ha indicat que s'imagina que "no serà l'única factura a la Comunitat Valenciana que s'ha pagat a una entitat a través del jutjat".

"Com hi havia diferències, no es van posar d'acord i al final ha sigut el jutjat el que ha obligat a pagar, i ja està pagat. I damunt ha pagat la [direcció] nacional, que era la posició que defenia el PPCV", ha dit Fabra, en preguntar-lo sobre si va ser conscient durant l'etapa com a president del PPCV (2011-2015) que existia aquesta factura pendent de pagar.

Segons ha dit, el qui llavors era secretari general del partit, Serafín Castellano, li va traslladar aquestes discrepàncies i que en el regional consideraven que havia de pagar el PP, atés que es tractava d'un congrés nacional.

Per la seua banda, Gerardo Camps, conseller d'Economia i Hisenda durant el segon pla de modernització de Fira València i actual diputat nacional del PP, ha assegurat que en la institució van fer els controls financers que "procedien", com així ho demostra el fet que el Banc Europeu d'Inversions els concedira el finançament. Segons ha dit, durant els anys que va ser conseller, la fira "no va incomplir mai els convenis ni va deixar de pagar".

També et pot interessar

stats