Les exportacions i el turisme a València disminueixen després del Brexit

Ximo Puig analitza l'acord entre la Unió Europea i el Regne Unit sobre el Brexit.

El president de la Generalitat es reuneix amb dirigents de la CEV, les cambres de comerç, UGT i CCOO
El president de la Generalitat es reuneix amb dirigents de la CEV, les cambres de comerç, UGT i CCOO / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha analitzat aquest dilluns l'impacte del Brexit en l'economia valenciana al Palau de la Generalitat. Les exportacions valencianes al Regne Unit han disminuït respecte de l'any passat, però Puig espera que l'acord sobre el Brexit contribuïsca a "reequilibrar" la situació.

Puig ha informat que les exportacions han disminuït un 8,7% respecte de l'any passat, quan van créixer un 25,5%, i que el nombre de turistes britànics ha caigut un 1,4%, mentre que l'any passat havia crescut un 15%.

El president s'ha entrevistat amb dirigents de la patronal, les cambres de comerç i els principals sindicats autonòmics per a analitzar l'acord a què han arribat la Unió Europea i El Regne Unit sobre el Brexit.

Aquest acord, segons Puig, garanteix "any i mig, potser dos més d'estabilitat, de manera que no afectarà ni a les persones [valencians residents a Regne Unit i britànics residents a la Comunitat Valenciana], ni tampoc empreses amb interessos en els dos territoris".

Per acabar, el president ha sol·licitat una reunió específica de la Conferència d'Assumptes Relacionats amb la Unió Europea per a "rebre informació del Govern d'Espanya sobre la situació del Brexit i exposar els principals interessos de la Comunitat Valenciana en la matèria, que afecten sectors estratègics com l'automòbil, l'agroalimentari o el turisme”.

També et pot interessar

stats