Les exigències de Vox tensen el pacte entre PP i Ciutadans a Andalusia

Els populars es reuneixen per separat amb les dues formacions aquest dimecres per a continuar negociant la formació del govern.

Principals punts de la proposta de Vox

Dues reunions centren aquest dimecres l'actualitat política i tenen per objectiu acabar de perfilar el futur govern d'Andalusia. A Madrid es tornen a reunir el Partit Popular i Vox, després que el dimarts la formació d'ultradreta presentara un document amb 19 punts per a donar suport a la investidura de Juan Manuel Moreno Bonilla com a president de la Junta. El text ha caigut com una bomba en el PP, que va qualificar les condicions d'"inacceptables", tot i que no s'han alçat de la taula i han decidit continuar negociant.

La trobada ha arrancat a les 9.30 i les dues formacions repeteixen en la delegació negociadora. Per part dels populars hi participen el secretari general, Teodoro García Egea, i els vicesecretaris, Javier Maroto i Marta González. Del costat de Vox estan el secretari general, Javier Ortega Smith, i els dirigents Francisco José Contreras i Rafael Bardají.

Algunes de les exigències del partit que encapçala Santiago Abascal són retornar les competències de sanitat, educació o justícia a l'Estat o derogar la Llei contra la violència de gènere.

A l'espera de conéixer com quedarà la reunió entre els populars i Vox i quina serà la posició final de la formació d'ultradreta, Ciutadans se'n desmarca i demana moderació. Les exigències del partit d'Abascal no agraden gens en la formació taronja, que afirma que, en la mà d'aquest partit, està no bloquejar el canvi de govern a Andalusia. 

D'altra banda, a Sevilla, es trobaran PP i Ciutadans per a tancar l'acord sobre l'estructura del possible govern andalús. La cita serà a partir de les 16.30 i estarà encapçalada pels líders regionals de les formacions, Juanma Moreno i Juan Marín, i els secretaris generals nacionalsl, Teodoro García Egea i José Manuel Villegas. Aquest serà l'últim pas perquè la formació taronja done suport a la investidura de Moreno com a president de la Junta.

El PP i Ciutadans han començat a negociar l'estructura del nou govern andalús després d'haver tancat un acord programàtic de 90 mesures i després d'haver aconseguit, amb el suport de  Vox, un acord per a la composició de la mesa del Parlament, la presidència del qual va recaure en Marta Bosquet (Ciutadans). La formació de Santiago Abascal va obtindre un representant en la mesa de la cambra, tal com va reclamar en les converses amb el PP i Ciutadans.

També et pot interessar

stats