Podem exigeix al Consell que es complisquen els compromisos del Botànic

El secretari general, Antonio Estañ, assegura que el partit no va posar obstacles a l'avançament electoral a condició dels objectius de legislatura.

Antonio Estañ en 'À Punt Notícies matí'

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va assenyalar que van ser determinants per a prendre la decisió de l'avançament electoral, però el secretari general de Podem, Antonio Estañ, ho matisa: "El que vam dir és que no generaríem confrontació ni posaríem obstacles", ha assenyalat en À Punt Notícies matí, i ha afegit que la condició va ser que s'atengueren els objectius pendents del pacte del Botànic, com ara la llei del joc, la regulació dels VTC, com es gestiona la coordinació amb les diputacions o la gestió de residus.

"El que no m'ha agradat és tancar la legislatura amb la sensació de transmetre divisió i confrontació", ha afirmat el secretari general de Podem. "Ens juguem les eleccions i crec que tots tenim la intenció de reeditar el pacte", ha assegurat. Sobre si la coincidència amb les generals beneficia la formació morada, Estañ no ho té clar: "El que sé és que tenim les llistes preparades per a obtindre els millors resultats", ha indicat.

En aquest camí per a fer realitat les lleis pendents del Botànic, Estañ ha assegurat que hi ha prevista una reunió amb el Consell, encara que la data no s’ha tancat. Així mateix, ha afirmat que a hores d'ara s'estudien quines qüestions podrien tindre forma de decret. També cal saber quin és el full de ruta per a temes clau, com ara la reversió de règims concertats com el de l'Hospital de Dénia. "Sabem cap a on volem anar. En aquest nou escenari, insistim en el fet que els compromisos s'han d'abordar", ha afegit.

També et pot interessar

stats