Els exdirectius de Compromís suposadament posats a dit en Divalterra es neguen a declarar

Quatre de les nou persones investigades pel cas Alqueria havien de comparéixer aquest dilluns davant el jutge.

Els exdirectius de Compromís suposadament posats a dit en Divalterra es neguen a declarar
Els exdirectius de Compromís suposadament posats a dit en Divalterra es neguen a declarar

Aquest dilluns començava la roda de declaracions dels exdirectius de Divalterra que suposadament van ser posats a dit en l'empresa pública que gestiona la Diputació de València, i que des de fa poc són investigats pel cas Alqueria. A les 10 del matí el jutge que instrueix el cas havia d'interrogar quatre d'aquestes persones, totes de Compromís, però finalment s'han acollit al dret a no declarar. 

Un d'ells és el número dos de la llista per Compromís a Silla, a l'Horta, José Luis Melero. En les eleccions del 26 de maig, la coalició valencianista només obtingué un representant en l'Ajuntament d'aquest municipi. També hi estaven citats Pau Pérez, María Soledad Torija i Raúl Ibáñez.

Segons consta en el sumari de la causa, la UDEF considera il·lícites les contractacions com a personal d'alta direcció en Divalterra, ja que segons sembla es van fer sense els preceptius informes jurídics ni financers. Segons la declaració de testimonis, es contractaren a instàncies de Presidència o d’assessors propers. La unitat de la Guàrdia Civil va xifrar en vora dos milions d'euros del pressupost públic el cost que suposaren aquestes contractacions, que es tancaren en 2015, si s'hagueren mantingut tota la legislatura (uns 70.000 euros bruts anuals per contracte).

Fonts judicials citades per EFE informen que dos dels investigats s'han negat a declarar sense oferir cap explicació, mentre que els altres dos han dit que no coneixien exactament els fets pels quals se'ls investiga. 

Divendres, dia 7, declararan les altres cinc persones investigades. Entre elles està el socialista Salvador Femenia, que ha guanyat les eleccions municipals a l'Alqueria de la Comtessa, a la Safor. I Víctor Jiménez, també del PSOE, que ha guanyat a Rocafort, a l'Horta. 

Amb aquestes imputacions, s'amplia la llista d'investigats en el cas Alqueria, que va portar a la detenció del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i de cinc càrrecs més dels PSPV i Compromís en l'empresa pública Divalterra. Estan investigats per malversació i prevaricació.

També et pot interessar

stats