Les exconselleres Trinidad Miró i Dolores Johnson seran jutjades a l’abril per la compra de Valmor

En el juí hauran de comparéixer 6 demandats i 13 testimonis, entre els quals figuren Alberto Fabra i José Císcar.

Les exconselleres Trinidad Miró i Dolores Johnson seran jutjades a l’abril per la compra de Valmor
Les exconselleres Trinidad Miró i Dolores Johnson seran jutjades a l’abril per la compra de Valmor

El Tribunal de Comptes té previst jutjar a l’abril les exconselleres Trinidad Miró i Dolores Johnson, així com a altres quatre ex-alts càrrecs del Consell d’Alberto Fabra per la compra de l’empresa privada que va organitzar la Fórmula 1 a València, Valmor Sports, per 1 euro i la consegüent assumpció d’un deute proper als 24 milions d’euros.

Aquest juí, en el qual hauran de comparéixer les sis persones demandades i tretze testimonis, entre els quals figuren l’expresident Fabra i l’exvicepresident José Císcar, tindrà lloc en quatre sessions, els dies 4, 5, 11 i 12 d’abril.

La causa té origen en una denúncia presentada per Compromís al setembre de 2013, que es va transformar posteriorment en una reclamació a instància de la Generalitat, a través de l’empresa pública Circuit del Motor.

L’Administració autonòmica reclama el pagament dels 24 milions d’euros a Dolores Johnson, José Miguel Escrig, Julio García, Blanca Tomás i Luis Lobón.

Subsidiàriament, la Generalitat reclama 14,6 milions a aquestes mateixes persones i a l’exconsellera Trinidad Miró, que va ser presidenta del consell d’administració de Circuit del Motor de 2007 a 2011, per les despeses no pagades per Valmor Sports a Circuit del Motor per l’organització de la Fórmula 1 de 2008, 2009 i 2010.

Per a l’administració valenciana hi ha una conducta “clarament negligent” per part dels demandats, per no haver reclamat els 14,6 milions a Valmor i per haver proposat la seua compra sense aportar dades rellevants, la qual cosa, segons calcula, va produir un perjudici de 23,99 milions d’euros.

També et pot interessar

stats