Els exalcaldes d'Alacant Castedo i Díaz Alperi, davant el juí pel PGOU

El reconeixement dels fets per part de l'empresari Enrique Ortiz, un dels principals acusats en la trama, els complica la situació processal.

Els exalcaldes d’Alacant Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo
Els exalcaldes d’Alacant Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo

La maniobra de l'empresari Enrique Ortiz, que ha reconegut haver maniobrat perquè el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) d’Alacant l’afavorira per a evitar ingressar en la presó, deixa en una situació complicada els exalcaldes de la ciutat Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi, també imputats en la causa. El promotor immobiliari, un dels principals implicats, ha arribat a un acord amb l'acusació del juí obert per les presumptes irregularitats del projecte urbanístic, previst per al mes de juny, pel qual accepta una condemna de dos anys de presó per delictes de suborn i tràfic d'influències.

La incògnita ara és saber si els exalcaldes pactaran amb les acusacions. L'exalcaldessa d'Alacant Sonia Castedo, està acusada d'haver participat en els viatges i regals que Ortiz va repartir per a obtindre informació privilegiada d'un pla urbanístic que mai es va dur a terme. En el mateix cas està Luis Díaz Alperi, predecessor de Castedo en el càrrec. Tots dos, del Partit Popular, fins ara han negat els fets. Però ara, el pacte d'Ortiz i d'un altre promotor urbanístic amb les acusacions i la Fiscalia els apunten de manera directa.

Castedo afronta una petició de pena de 10 anys de presó i queda en l'aire si seurà al banc dels acusats. Per a José Luis Romero, advocat de l'acusació particular, de la qual formen part l'Ajuntament d'Alacant i Esquerra Unida, els dos exalcaldes estan en una posició "processalment difícil" perquè el fet que Ortiz haja reconegut els fets resta credibilitat a les versions que ambdòs han defensat.

En assumir les imputacions de suborn i tràfic d'influències, Ortiz ha aconseguit una reducció de la petició de pena de huit a dos anys de presó i més d'un milió d'euros en multes. Si el coronaviurs ho permet, està previst que el juí se celebre el 30 de juny. Des del Partit Popular no han volgut valorar l'acord.

També et pot interessar

stats