Eva Ortiz, secretària general del PPCV: “No sé si pactaria amb Vox; pot ser que no ens faça falta”

Ortiz no dona el nom de la persona candidata del partit a l’alcaldia de València, però assenyala que il·lusionarà i sorprendrà.

Eva Ortiz en 'À Punt NTC Matí'
Eva Ortiz en 'À Punt NTC Matí'

No ha donat noms, però sí algunes característiques de la persona que serà la candidata popular a l’alcaldia de València. Un nom que ja coneix la presidenta del PPCV, Isabel Bonig. Així ho ha assenyalat Eva Ortiz, secretària general de la formació a la Comunitat Valenciana, en declaracions a À Punt NTC Matí. “Il·lusionarà i sorprendrà”, ha assegurat. Caldrà esperar a dissabte per a saber més detalls del nom triat.

Un dia en què es revelaran les candidatures populars de les principals llistes a les eleccions municipals i autonòmiques, com també si Emilio Bascuñana serà finalment el candidat a l’alcaldia d’Oriola. Ortiz ha assenyalat que el partit està valorant si deixar que siga la persona escollida finalment. A Bascuñana se li va obrir fa pocs mesos un expedient informatiu per a aclarir si va cobrar durant sis anys del Servei Territorial de la Conselleria de Sanitat d’Alacant sense anar a treballar. 

La secretària general dels populars valencians ha indicat que el partit està treballant “per a eixir a guanyar” i que no està preocupada per la segona posició que li dona el CIS en intenció de vot a la Comunitat Valenciana. “L’important és on ens situe la ciutadania el pròxim 26 de maig”, ha postil·lat. Un moment i un dia, el de l’endemà de les eleccions, en què Ortiz assegura que es parlarà amb totes les forces polítiques. “No sé si pactaria amb Vox; pot ser que no ens faça falta”.

Res de creuar línies roges a Andalusia

Pel que fa a la reunió que hui mantenen PP i Vox per a avançar en un pacte que permeta governar al popular Juan Manuel Moreno, Eva Ortiz ha indicat que el seu partit no creuarà cap línia roja en matèria de violència masclista però que no es negarà el diàleg a cap força política. En aquest sentit, ha apostat perquè s’arribe a un acord i al llarg de la legislatura anar matisant i millorant els punts d'aquest.

Sobre l’anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que presentarà aquest divendres en Consell de Ministres els pressupostos generals de l’Estat, la secretària general dels populars valencians ha assegurat que “no és una bona cosa comptar amb companys de viatge com ara els separatistes catalans i Bildu”, ja que pensa que el govern espanyol necessitarà els vots d'aquestes forces per a aprovar els pressupostos. I ha afegit que espera que els comptes “no siguen inventats com els de Puig a la Comunitat Valenciana”.

També et pot interessar

stats