Eva Montesinos negocia la seua investidura

La candidata socialista, que ja té la confiança de Guanyar Alacant i de Compromís, negocia ara amb els diferents grups polítics del consistori.

La regidora Eva Montesinos és la candidata socialista a l'alcaldia d'Alacant
La regidora Eva Montesinos és la candidata socialista a l'alcaldia d'Alacant / EFE

La regidora socialista Eva Montesinos busca els suports necessaris per a convertir-se en la pròxima alcaldessa d'Alacant, després que dilluns es fera efectiva la dimissió de Gabriel Echávarri, que ha de ser confirmada per un ple de l'Ajuntament. A partir d'aquest moment s'obri un termini de 10 dies per a aconseguir la investidura. Si la candidatura de Montesinos no pot obtindre els suports necessaris, automàticament l'alcaldia seria el cap de la llista més votada, en aquest cas Luis Barcala, del Partit Popular. 

Eva Montesinos espera poder renovar una coalició d'esquerres i, de fet, ja disposa dels suports de les formacions Guanyar Alacant i Compromís. Ara negocia contrarellotge per a obtindre els vots dels regidors no adscrits. 

L'altre partit amb el qual Montesinos vol negociar és Ciutadans. Aquesta formació no ha avançat la seua postura, però la portaveu del partit taronja al consistori alacantí, Yaneth Giraldo, recorda el fracàs de la primera coalició d'Echávarri. El portaveu popular, Luis Barcala, ja ha anunciat que el seu vot serà negatiu a la candidatura de Montesinos.

Gabriel Echávarri ha presentat la dimissió després d'haver sigut imputat per dues causes diferents. D'una banda, està processat per l'anomenat cas Comerç, referit a la presumpta fragmentació de la contractes de l'Ajuntament per un valor total de 190.000 euros. I de l'altra, està relacionat amb l'acomiadament d'una treballadora interina, cunyada del portaveu popular. Per aquest cas, el fiscal demana que inhabiliten Echávarri durant 10 anys.

També et pot interessar

stats