EUPV visibilitza a Brussel·les les iniciatives sobre memòria històrica desenvolupades a la Comunitat Valenciana

Les jornades de treball tractaran el bombardeig del Mercat d’Alacant o l’exhumació de les fosses de Paterna, entre altres qüestions.

L’equip d’ArqueoAntro durant els treballs de la fossa 128 de Paterna
L’equip d’ArqueoAntro durant els treballs de la fossa 128 de Paterna / Miquel Mezquida

Esquerra Unida (EUPV) presenta aquest dimarts al Parlament Europeu a Brussel·les totes les iniciatives per a la recuperació de la memòria històrica que s'estan duent a terme a la Comunitat Valenciana. 

Les jornades de treball, que s'allargaran fins dimecres, visibilitzaran la tasca que s'ha fet a les diferents comarques valencianes per a posar en relleu la memòria històrica i inclouran sessions amb una trentena d'activistes i responsables de programes i àrees relacionades amb la memòria democràtica en les institucions europees. 

Els temes que s'abordaran aquests dos dies són la recuperació de la memòria del bombardeig del Mercat d’Alacant, de l’Hospital suec-noruec d’Alcoi, de les rutes de la memòria de les comarques de Castelló o l’exhumació de les fosses del cementeri de Paterna.

Dimecres, el treball se centrarà en l’intercanvi d’experiències amb altres iniciatives arreu d’Europa i la posada en comú de possibles ferramentes legals per a avançar en la recuperació de la memòria històrica.

Posteriorment, la coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, presentarà el documental Fills dels silenci, que va produir la Diputació de València l'any 2017. L'audiovisual, de 40 minuts de durada i dirigit per la periodista Rosa Brines, arreplega testimonis de diverses víctimes de la repressió franquista i inclou el punt de vista del professorat universitari.

També et pot interessar

stats