Podem i EUPV tanquen un preacord de confluència per a "eixir a guanyar" en les autonòmiques

Ambdues formacions no veuen possible una confluència amb Compromís per a les eleccions generals.

Podem i EUPV tanquen un preacord de confluència per a \"eixir a guanyar\" en les autonòmiques
Podem i EUPV tanquen un preacord de confluència per a "eixir a guanyar" en les autonòmiques

Els líders de Podem i EUPV, Antonio Estañ i Rosa Pérez Garijo, han subscrit aquest divendres un preacord per a presentar una candidatura conjunta en les eleccions autonòmiques del 26 de maig. Es tracta d'un projecte que "ix a guanyar" i busca garantir el canvi a la Comunitat Valenciana, "redoblar" els esforços del Botànic i frenar la ultradreta.

Les bases de totes dues formacions hauran de ratificar ara la decisió. La militància d’EUPV podrà fer-ho el dies 20, 21 i 22 de febrer a través d'internet i el 24 en urna. Pel que fa a Podem, la votació es convocarà pròximament.

Segons ha explicat Estañ durant la presentació de la confluència, es tracta d'un acord que "suma" i que integra "no sols totes dues organitzacions, sinó que també està obert a la societat civil". "És el primer pas d'una candidatura que multiplica, que pretén consolidar el ja aconseguit i frenar a aquells que plantejen un retrocés dels drets socials", ha afegit.

Pérez Garijo ha admés per la seua part que EUPV no ha tingut representació en les Corts i en l'Ajuntament de València en l'última legislatura però sí en la Diputació de València, "on ha sigut una garantia per a les polítiques del canvi".

Estañ i Pérez Garijo han assegurat que els militants de les dues forces polítiques són conscients de la situació política en què es troba la Comunitat Valenciana i de la necessitat d'aconseguir "una unitat d'acció política i electoral que siga capaç d'aplicar polítiques en benefici de les classes populars".

Tots dos coincideixen a dir que no tindria sentit avançar les eleccions autonòmiques i han apostat per esgotar el termini de la primera legislatura "després de 20 anys del PP".

Sense confluència amb Compromís per a les generals

Podem i Esquerra Unida del País Valencià han assegurat que no veuen possible una confluència amb Compromís per a reeditar la fórmula A la Valenciana per a les pròximes eleccions generals del 28 d'abril.

Pérez Garijo ha mostrat la "voluntat" de "sumar com més forces polítiques millor" i, fins i tot, ha admés que estava en els seus objectius "reeditar" aquella confluència electoral.

Així mateix, Estañ ha advocat per aglutinar "com més gent millor" i, en aquest sentit, ha comentat que Compromís és una força que podia representar polítiques del canvi, però ha assenyalat que la seua posició és coneguda i no és favorable a una confluència.

També et pot interessar

stats