EUPV insisteix que l’ampliació del Port “no obeeix a l’interés públic”

La formació ha mostrat el seu suport a l’exigència que es faça una nova declaració d’impacte ambiental.

Càrrega de contenidors al Port de València en una imatge d'arxiu
Càrrega de contenidors al Port de València en una imatge d'arxiu / Europa Press

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha assegurat que l’ampliació del Port de València no obeeix a l’interés públic i ha exigit que “no s’enganye la ciutadania amb retocs” d’aquest projecte.

La formació d’esquerres també ha mostrat el seu suport a l’exigència que es faça una nova declaració d’impacte ambiental (DIA). Aquest posicionament sembla respondre a les declaracions del PSPV i l’Autoritat Portuària de València (APV).

Aquesta setmana, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar que l’Autoritat Portuària renunciarà a l’ampliació del dic d’abric i el dragatge del canal d’accés del projecte d’ampliació nord del Port de València, “dos dels principals objectius de la nova DIA que hauran de decidir els tècnics”.

Albert ha manifestat que des de la seua formació esperen que l’alcalde de València, Joan Ribó, defense el no a l’ampliació i “en tot cas” exigisca una nova DIA, en la línia d’altres dirigents de Compromís.

La representant d’EUPV ha insistit en la necessitat d’avançar en la denominada “infraestructura verda” per a poder pal·liar els efectes del canvi climàtic a la ciutat. Així, s’aposta per la creació d’un “verdader” corredor verd que connecte l’Albufera i el Túria.

També et pot interessar

stats