EUPV demana que es paralitze l'ampliació de la V-21 i que s'hi reverteixen les expropiacions

Aquesta formació exigeix una reunió “com més prompte millor” amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos.

Zona d'ampliació de la V-21 en el paratge dels Peixets a Alboraia
Zona d'ampliació de la V-21 en el paratge dels Peixets a Alboraia / Europa Press

La coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Rosa Pérez Garijo, i la portaveu a l'Ajuntament d'Alboraia, Marta Martín, han demanat "la paralització total del projecte d'ampliació de la V-21 i la reversió de les expropiacions forçades".

Les dues dirigents d'EUPV han realitzat aquestes peticions en el paratge dels Peixets (Alboraia), "una de les zones més afectades per les obres projectades pel Ministeri de Foment", després d'haver-se reunit amb el col·lectiu Salvem l'Horta, que s'oposa des de l'inici al procés a l'ampliació.

Pérez Garijo ha afirmat que EUPV "continuarà demanant la paralització del projecte i l'anul·lació de les actes d'expropiació forçosa dels camps afectats". 

Així mateix, ha demanat una reunió “com més prompte millor” amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, perquè els afectats "no solament tenen una visió més pròxima de la realitat del projecte, sinó que la plataforma Salvem l'Horta ha realitzat estudis que demostren la ineficiència d'aquest".

"A més de canviar el titular del Ministeri de Foment, també cal transformar les polítiques,. No s'hi val un simple canvi de cromos", ha apuntat la coordinadora d'EUPV.

Pérez Garijo ha qualificat de "brindis al sol" la "presumpta alternativa" proposada pel diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví. "L'única alternativa viable i de futur és paralitzar les obres i protegir el nostre medi i la nostra gent", ha conclòs.

Martín assegura que es causaria un mal irreparable"

Per la seua banda, Martín ha assenyalat que "es tracta d'un projecte que arrasarà 80.000 metres quadrats d'horta per a estalviar dotze segons de trajecte amb vehicle", i ha titlat d'"intolerable" el fet que, "per a evitar uns quants segons de cotxe es produïsca un mal irreparable".

"Al final, la V-21 continuarà tenint el mateix problema de saturació, però Alboraia perdrà per a sempre territoris d'horta productiva", ha manifestat la portaveu d'EUPV.

Segons ha relatat Martín, ni les persones afectades per les expropiacions ni tan sols Ajuntament d'Alboraia han rebut cap resposta a les al·legacions que hi van presentar.

Quant a la situació política, ha subratllat que "l'Ajuntament d'Alboraia, a través d'una moció presentada en el ple i amb un suport unànime, s'ha oposat al projecte d'ampliació pels greus perjudicis que causarà" a la localitat. 

El projecte que va ser aprovat finalment "era el que més terrenys destruïa i el que més cost suposava, un autèntic contrasentit", ha criticat Martín.

També et pot interessar

stats