EU consulta a la militància la seua decisió sobre la investidura

“Farem tot el possible per a aconseguir un acord progressista que evite noves eleccions”, afirma Garzón.

El coordinador federal d'EU, Alberto Garzón, aquest dissabte
El coordinador federal d'EU, Alberto Garzón, aquest dissabte / Paco Campos (Efe)

Igual que va fer Podem, Esquerra Unida pregunta aquest diumenge a la seua militància si dona suport a un govern de coalició amb el PSOE. El coordinador general de la formació, Alberto Garzón, ha anunciat que acatarà el resultat, siga quin siga, tot i que la direcció ja s’ha mostrat favorable al pacte.

Les bases poden votar des d’aquest migdia fins a les 10 de la nit del dilluns, abans de la primera votació de la investidura de Pedro Sánchez que tindrà lloc un dia després. “Farem tot el possible per a aconseguir un acord progressista que evite noves eleccions”, ha afirmat Garzón durant la coordinadora federal del partit, celebrada aquest dissabte, en la qual s’ha presentat l’informe sobre el debat d’investidura que comença dilluns, que ha sigut aprovat per 42 vots a favor, 2 vots en contra i 8 abstencions. No obstant això, ha plantejat la “necessitat” de consultar a les bases si cal pactar amb els socialistes un govern de coalició, ja que considera que és una decisió de suficient envergadura “perquè no siga presa només pels òrgans de direcció".

La pregunta serà la següent: “Si s’aconsegueix un acord programàtic per a la investidura que evite noves eleccions, estàs d’acord que es conforme un govern de coalició entre el PSOE i el nostre grup parlamentari Unides Podem?”.

Garzón exigeix garanties per a derogar la reforma laboral

Aquest possible govern d’esquerres, ha dit Garzón, podria revertir les retallades en serveis públics acumulats durant la crisi econòmica i, sobretot, la “gestió neoliberal” que van fer PSOE i PP durant aquesta. Per a això ha apuntat que es requereix “altura de mires” i posar en marxa una sèrie de mesures com la derogació de la reforma laboral del PP de 2012, enfrontar-se als lobbies i als fons d'inversió amb la intervenció en el mercat de l’habitatge i rebaixar la factura de la llum.

Per a Garzón no val solament un acord programàtic amb el PSOE, sinó que exigeix garanties perquè aquest es complisca. “Ha fet coses que no ens agraden, ha demanat l’abstenció de Ciutadans i del PP, ha demanat governar amb les dretes, ha demanat el veto a forces aliades. Però no podem desaprofitar l’oportunitat d’un govern progressista al nostre país”, ha expressat. 

També et pot interessar

stats