Etelvina Andreu i Bernat Soria compareixen al Senat per a explicar el finançament del PSPV

Hauran de respondre sobre els contractes atorgats a l'empresa Crespo Gomar entre 2007 i 2009.

Etelvina Andreu amb Jose Luis Rodríguez Zapatero en un acte en 2007
Etelvina Andreu amb Jose Luis Rodríguez Zapatero en un acte en 2007 / EFE

La comissió del Senat que investiga el finançament dels partits polítics promoguda pel PP acull aquest dimarts una nova jornada de compareixences. A partir de les 9.30 hores està citat a declarar Bernat Soria, exministre socialista de Sanitat durant el govern de Zapatero.

Soria haurà de respondre les preguntes del senador del PP, Luis Aznar, sobre els contractes atorgats per part del Ministeri a Crespo Gomar entre 2007 i 2009. L'empresa valenciana està presumptament situada en el centre de la trama del suposat finançament irregular del PSPV.

Pel mateix cas, també compareixerà aquest dimarts, a partir de les 11 hores, Etelvina Andreu, exdirectora general de Consum en el mandat de Zapatero i candidata a l'alcaldia d'Alacant en l'any 2007. Està cridada a declarar com a investigada pel jutjat d'instrucció número 43 de Madrid, que indaga sobre el concurs de publicitat concedit pel Ministeri de Sanitat a Crespo Gomar en 2008.

Abans d'aquesta jornada, per la comissió del Senat, han passat ja Joan Ignasi Pla, exsecretari del PSPV i candidat en 2003 i 2007 a la Generalitat Valenciana; José Manuel Orengo, exalcalde de Gandia i assessor de l'actual president, Ximo Puig; i José Catalunya, qui va ser secretari de Finances del PSPV i expresident de Bancaixa.

També et pot interessar

stats