ETA demana perdó a les víctimes i reconeix el dany causat

La banda terrorista ha difós un comunicat a través dels diaris bascos "Gara" i "Berria".

La banda ha admés el patiment desmesurat que la societat basca ha hagut de viure en les darreres dècades

L'organització terrorista ETA ha difós aquest divendres un comunicat en el qual ha reconegut de forma clara i rotunda el "dany causat en el transcurs de la seua trajectòria armada" i ha afirmat que "ho sent de veres" per les víctimes.

En la declaració, feta pública a través dels diaris bascos Gara i Berria, ETA ha admés també la seua responsabilitat directa i el patiment desmesurat que la societat basca ha hagut de viure en les darreres dècades.

La banda terrorista, responsable de la mort de més de 850 persones en cinc dècades d'atemptats, assassinats i segrests, ha volgut mostrar amb aquesta acció el seu respecte als morts, als ferits i als damnificats que han provocat les seues accions. També han fet referència a les persones que han torturat o segrestat i a aquelles que s'han vist obligades a fugir a l'estranger.

A més, han demanat perdó expressament a les víctimes que no tenien participació directa en el conflicte. La banda terrorista és conscient, segons apunta el comunicat, que aquest perdó no solucionarà les conseqüències que han tingut les seues accions.

Aquest mea culpa arriba a les portes de la dissolució definitiva de la banda, anunciada per al primer cap de setmana de maig.

També et pot interessar

stats