Estudien una possible vinculació entre el cas Blasco i les empreses del cas Lezo

La Coordinadora Valenciana d'ONG analitza si el govern d'Haití va mediar en l’obtenció de projectes al país.

VÍDEO | Estudien una possible vinculació entre el cas Blasco i les empreses del cas Lezo

La Coordinadora Valenciana d'ONG estudiarà si el cas Blasco, pel qual s'ha condemnat l'exconseller de Solidaritat Rafael Blasco per desviament de subvencions al Tercer Món, té relació amb el modus operandi de les empreses del cas Lezo, sobre comissions en el projecte de reconstrucció d'infraestructures hídriques després del terratrémol d’Haití el 2010. 

Aquesta decisió es produeix després que el jutge del cas Lezo haja obert una nova línia d'investigació en detectar possibles suborns del govern popular de la Comunitat de Madrid a l'ambaixador espanyol a Haití, l'any 2010, a canvi de la mediació amb el govern haitià per a obtindre projectes de reconstrucció d'infraestructures hídriques després del terratrémol que va destrossar el país centreamericà.

Davant d'aquests supòsits, la Coordinadora d'ONG, acusació popular en el cas Blasco, ha anunciat que investigarà si hi ha hagut relació de la presumpta trama de Rafael Blasco i les empreses de César Augusto Tauroni, l'empresari que va desviar fons destinats a la cooperació per a interessos privats.

Segons les ONG, la manera d’operar de la trama valenciana era presentar idees i acceptar-les amb la manipulació de les valoracions de projectes marcats per a desviar subvencions a través de les empreses de Tauroni, especialment en la construcció d'un hospital a Haití. Aquest no va arribar a construir-se perquè es va descobrir abans la trama de corrupció que hi havia darrere.

El portaveu de la Coordinadora Valenciana d'ONG, Carles Xavier López, ha assegurat als micròfons d’À Punt Mèdia que “s’aprofitaven d’una macrocatàstrofe per a l'enriquiment i el desviament de diners a trames criminals”.

L'exconseller Blasco està actualment en tercer grau penitenciari i espera el pròxim juí pel cas el 15 d'abril.

També et pot interessar

stats