Els estrangers tenen fins al 15 de gener per a manifestar la voluntat de votar en les eleccions municipals de maig

El Partit Popular desplegarà una campanya a Alacant per a explicar els votants europeus com poden tramitar la seua decisió per al sufragi.

Els estrangers que vulguen votar cal que tinguen tramitada la residència internacional i que hi manifesten voluntat
Els estrangers que vulguen votar cal que tinguen tramitada la residència internacional i que hi manifesten voluntat

Més de 121.000 persones estrangeres que resideixen a la Comunitat Valenciana podran votar en les eleccions municipals del mes de maig. D’elles, vora 30.000 són britàniques que podrien veure’s afectades si es produeix la desconnexió del Brexit. Tot i que la Junta Electoral Central diu que els britànics residents no quedaran exclosos del cens, ajuntaments i partits insisteixen que es facen els tràmits necessaris perquè es mantinga el seu dret a votar.

Fins al dia 15 de gener els estrangers residents a la Comunitat Valenciana poden comprovar que estan en el cens electoral per a votar a les eleccions municipals del mes de maig. Encara que ja hagen votat en anteriors comicis, cal que tinguen tramitada la residència internacional i que hi manifesten la voluntat.

Alacant és la primera província a Espanya en electors comunitaris amb dret a vot, amb 60.144 censats, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Les localitats de Calp, Oriola i Teulada són els municipis on més se’n concentren.

El Partit Popular de la província d’Alacant durà a terme una campanya especial per a implicar els votants europeus en les pròximes eleccions municipals del 26 de maig. En aquestes reunions els explicaran com poden tramitar la seua decisió per al sufragi.

La secretària de Residents Europeus del PP d’Alacant, Sofia Álvarez, ha instat tots els ciutadans que encara estan a temps d’anar als seus ajuntaments a comprovar si estan donats d’alta per a poder votar. “Tots aquells britànics que tinguen el seu padró i la seua residència regulada i reglada a 31 de desembre podran tindre garantits els seus drets”, assenyala Álvarez. Com a mesura cautelar, l’INE no ha eliminat del cens a la població del Regne Unit a pesar que el país ha manifestat la seua intenció d’abandonar la Unió Europea a partir del 30 de març.

També et pot interessar

stats