Estimen parcialment el recurs dels constructors valencians per les obres del TSJCV

El Partit Popular exigeix la dimissió de Gabriela Bravo per l’adjudicació de les obres.

Estimen parcialment el recurs dels constructors valencians per les obres del TSJCV
Estimen parcialment el recurs dels constructors valencians per les obres del TSJCV

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals ha estimat parcialment un recurs de la Confederació Nacional de la Construcció (CNC) contra l'encàrrec de la Conselleria de Justícia a Tragsa per a la reforma del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Per tant, ha resolt anul·lar l'adjudicació de la conselleria a favor de Tragsa per a la redacció de projecte i execució de les obres d'adequació funcional del TSJCV.

El tribunal considera que l'objecte social de l'empresa pública Tragsa se circumscriu a l'àmbit rural, forestal i agrari, i no a les obres de construcció o reforma d'edificis en zones urbanes.

El PP exigeix la dimissió de Bravo

Després de conéixer aquesta decisió, la portaveu de Justícia del PP a les Corts, María José Ferrer San Segundo, ha exigit a Bravo que assumisca responsabilitats "immediatament", entre les quals la dimissió.

San Segundo ha recordat que ja havia advertit a la consellera que l'adjudicació "a dit" d'aquestes obres a l'empresa Tragsa "implicaria nombrosos problemes, en comportaria la paralització, i el retard, de la rehabilitació del TSJ".

"I, com sempre, Bravo i el Consell Botànic va ser també avisat de la 'il·legalitat' per la Cambra de Contractistes, que va instar la revocació de l'encàrrec, no van fer cas i van seguir a la seua”, ha afegit.

Justícia defén que l'adjudicació no va ser "a dit"

Per la seua banda, Bravo ha assegurat que l'encàrrec de la redacció del projecte i l'execució de les obres en la seu del TSJCV "no és una adjudicació a dit" i es va tramitar segons la llei de contractes.

Segons ha explicat, des de la conselleria es va tramitar la licitació del projecte i de la direcció d'obra de la seu del TSJCV, un plec "complexíssim", l'adjudicació del qual va tardar més de dos anys i a la qual només es van presentar dues empreses.

La consellera ha informat que "no s'ha suspés res" perquè Tragsa té la tasca de la redacció del projecte, que preveu una restauració integral de l'edifici, i correspon a l'empresa recórrer o no contra la decisió del tribunal.

"En funció del que es resolga definitivament optarem per una via o per una altra", ha conclòs Bravo.

També et pot interessar

stats