Esther Sanz: “Apostem per feminitzar Europa i totes les seues institucions”

La candidata d’UP-EU al Parlament Europeu proposa la creació d’una directiva per a lluitar contra les violències sexuals.

VÍDEO | Esther Sanz: “Apostem per feminitzar Europa i totes les seues institucions”

Com a continuació de les entrevistes d’À Punt amb els candidats de les principals formacions a les eleccions al Parlament Europeu, aquest dimecres ha sigut el torn de la candidata d'Unides Podem-Esquerra Unida, Esther Sanz, que ha assegurat que és necessari “feminitzar Europa i totes les seues institucions”. 

Per a fer front a la violència masclista, Sanz ha plantejat tres propostes: blindar un 5% del pressupost de la Unió Europea per a la lluita contra aquesta xacra, la creació d’una directiva contra les violències sexuals i redefinir el concepte de violència masclista fora de l’àmbit familiar. 

A més, ha llançat un missatge al Partit Socialista Europeu en què li ha demanat que hauria de plantejar-se la seua posició a Europa i “unir-se a les forces progressistes” perquè aquesta lluita siga possible. 

Propostes sobre agricultura

La candidata al Parlament Europeu també ha valorat la crisi dels cítrics valencians i ha afirmat que és fonamental que hi haja una llei de preus mínims perquè els agricultors puguen guanyar un salari digne. “Si volem que els pobles es mantinguen vius, s’ha de garantir que els agricultors puguen viure dignament”, ha manifestat.

En aquest sentit, també ha plantejat que hi haja un repartiment del pressupost més just i que es controle la competència deslleial amb l’entrada de productes de tercers països. 

“Europa no ha estat a l’altura en el tema migratori”

Esther Sanz s’ha pronunciat sobre la gestió de les migracions per part de la Unió Europea i ha assegurat que no ha estat a l’altura. “És una autèntica vergonya”, ha afegit. També ha afirmat que, en primer lloc, s’han de complir els drets humans i, en segon lloc, s’han d’analitzar les causes que originen aquestes migracions.

També et pot interessar

stats