Esther López Barceló es presenta a les primàries d'Esquerra Unida al Congrés

Optarà a encapçalar la llista per la circumscripció de València del partit d'Alberto Garzón, pendent d'integrar-se en les candidatures de Podem.

López Barceló amb l'exportaveu parlamentari d'Esquerra Unida en les Corts Ignacio Blanco, en una imatge d'arxiu
López Barceló amb l'exportaveu parlamentari d'Esquerra Unida en les Corts Ignacio Blanco, en una imatge d'arxiu

L'exdiputada autonòmica d'Esquerra Unida a les Corts i actual responsable de memòria històrica en la formació federal, Esther López Barceló, ha confirmat a À Punt NTC, que es presentarà a les primàries per a optar a ser diputada al Congrés. Segons ha explicat, concorre al procés per a encapçalar la llista de la formació d'Alberto Garzón per la circumscripció de València.

D'acord amb el repartiment pactat entre Esquerra Unida i Podem, que han tancat un acord per a concórrer de forma conjunta a les eleccions del 28 d'abril, Barceló optaria al segon lloc de la llista per València, que integrarà noms de totes dues formacions.

A més, també concorren al procediment per a triar les candidatures d'Esquerra Unida al Congrés el regidor d'Esquerra Unida a Elda (Vinalopó Mitjà) Iñaki Pérez Rico, que encapçalarà la llista de la formació per Alacant, i el membre de l'executiva d'EUPV Cristián Veses, que ho faria per Castelló. En cas de ser triats, segons la distribució acordada en les llistes conjuntes de Podem i Esquerra Unida, Pérez Rico ocuparia el quart lloc a Alacant i Veses el segon a Castelló.

Fins divendres

Divendres acaba el termini per a presentar les candidatures a les primàries, tot i que fins ara Barceló no té constància que s'hi hagen presentat més persones a la llista per València. Serà durant la setmana que ve quan tindran lloc les votacions de les candudatures, encara que no ha concretat la data exacta en què es coneixeran els resultats.

Després de ser diputada autonòmica entre el 2011 i el 2015, on va ser portaveu adjunta d'Esquerra Unida, Barceló es va traslladar a Madrid i es va responsabilitzar del gabinet del conseller d'Economia i Hisenda. Els dos últims anys l'exdiputada valenciana ha estat allunyada del focus polític i ha exercit com a professora d'història en un institut valencià. Encara que, com conta, no ha deixat el seu paper com a responsable de memòria històrica del partit que lidera Alberto Garzón.

La decisió de tornar a primera línia ha estat, principalment, en el suport de la gent. "Moltes persones m'han demanat que faça el pas, fins i tot Alberto Garzón", ha comentat a À Punt NTC. Un pas que, probablement, no hauria fet si no se sentira "tan arropada", ha reconegut.

També et pot interessar

stats