Esquerra Unida votarà al març si es presenta en coalició amb Podem a les generals

La votació de les primàries i el referèndum sobre les aliances es farà del 4 al 9 de forma telemàtica, i presencial el 10.

El coordinador federal d'EU, Alberto Garzón, en una imatge d'arxiu
El coordinador federal d'EU, Alberto Garzón, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Coordinadora Federal d'Esquerra Unida (EU) es reuneix aquest dissabte per a aprovar el reglament i calendari de primàries per a les generals del 28 d'abril i fixar la data del referèndum perquè les seues bases decidisquen si volen concórrer en coalició amb Podem. 

L'avançament de les eleccions generals ha accelerat els temps entre les dos formacions que han de negociar ja l'acord de confluència per a les eleccions generals, perquè el 15 de març és la data límit per a registrar les coalicions electorals.

Quant a les primàries per a elegir al candidat a la presidència del govern i els candidats d'EU al Congrés en cada circumscripció provincial, es proposa també regular un procés que arrancaria amb la presentació de candidatures del 23 de febrer fins a l'1 de març.

La votació es realitzarà en les mateixes dates que el referèndum sobre les aliances: del 4 al 9 de març de forma telemàtica, i presencial el dia 10.

El 16 de març, segons la proposta que debatrà la Coordinadora Federal, l'Assemblea Política i Social ratificaria tots els candidats i aprovaria el programa electoral.

També et pot interessar

stats