Esquerra Unida té el govern assegurat almenys en set municipis

La presència d'EU s'intensifica a partir de la meitat sud de la Comunitat Valenciana, on ha sigut la força més votada en 9 localitats.

Resultats de les eleccions municipals a Polinyà de Xúquer on Esquerra Unida té majoria absoluta
Resultats de les eleccions municipals a Polinyà de Xúquer on Esquerra Unida té majoria absoluta / À Punt NTC

Les eleccions municipals del 26M han tenyit majoritàriament de roig la Comunitat Valenciana. Així i tot, també hi ha excepcions de municipis que aposten per un altre tipus de govern, sobretot a les comarques del centre i del sud. 

És el cas d'Esquerra Unida, que ha sigut la força més votada en un total de 9 municipis. De fet, governarà segur en 7: Xelva, Fuenterrobles, Polinyà de Xúquer, Riola, Barxeta, Llutxent i Montfort, perquè hi tenen majoria absoluta. A Albalat de la Ribera i a Asp ha sigut la força més votada, però haurà de pactar-hi amb el PSPV o Compromís per a tindre l'alcaldia. 

Esquerra Unida va presentar candidatura en un total de 150 municipis (15 a Castelló, 40 a Alacant i 89 a València) . En 35 d'aquestes llistes es va presentar junt amb Podem sota la coalició Unides Podem-Esquerra Unida, en 15 amb altres formacions electorals o agrupacions d'electors i en 94 en solitari. Ara caldrà esperar que acaben les negociacions per a poder dibuixar una radiografia completa de la presència d'aquesta formació que ja té assegurada la governança en els set municipis on ha aconseguit la majoria absoluta.

També et pot interessar