Esquerra Unida pretén canviar tots els eurodiputats després del presumpte assetjament

Marina Albiol va dimitir com a portaveu de la formació per la inacció de la direcció a l'hora de fer front a aquest cas.

Garzón pretén que en la llista a les eleccions del Parlament Europeu no hi haja cap dels actuals eurodiputats
Garzón pretén que en la llista a les eleccions del Parlament Europeu no hi haja cap dels actuals eurodiputats / Europa Press

La direcció federal d'Esquerra Unida no vol que cap dels seus eurodiputats repetisca en la pròxima legislatura, com a conseqüència del casos de presumpte assetjament en la delegació denunciats per la portaveu del partit en l'Eurocambra, Marina Albiol.

A més d'Albiol, tenen escó en l'Eurocambra Ángela Vallina, Paloma López i Javier Couso.

El coordinador federal d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, pretén que en la llista a les eleccions del Parlament Europeu del pròxim 26 de maig no hi haja cap dels actuals quatre eurodiputats.

En el seu lloc, Garzón apostarà per a la pròxima legislatura europea per la responsable d'estratègies per al conflicte d'EU, i primera tinent d'alcalde de Rivas-Vaciamadrid, Sira Rego.

Albiol va dimitir com a portaveu de la formació a l'Eurocambra per la inacció de la direcció a l'hora de fer front a diversos possibles casos d'assetjament per part d'altres europarlamentaris del partit.

La política valenciana va explicar en una carta que va prendre la decisió després de no rebre cap resposta a dues comunicacions als responsables de Política Internacional i d’Organització per a denunciar l’"assetjament moral, laboral i físic que estaven patint per part dels eurodiputats/des".

També et pot interessar

stats