Esquerra Unida expedienta Llamazares per impulsar la plataforma Actua

La direcció aprova amb el 96% dels vots l'informe per a sancionar-lo.

El líder d'Esquerra Oberta, Gaspar Llamazares
El líder d'Esquerra Oberta, Gaspar Llamazares / J. L. Cereijido (Efe)

La Coordinadora Federal d'Esquerra Unida (EU) ha decidit aquest diumenge expedientar l'encara portaveu parlamentari a Astúries i excoordinador federal, Gaspar Llamazares, i altres membres d'Esquerra Oberta (IzAb) per incomplir els estatuts de la formació en impulsar una altra opció electoral a través de la plataforma Actua, de la qual és promotor, al costat del jutge Baltasar Garzón.

Així ho han decidit després de la votació en la qual han aprovat l'informe, amb un 96% dels vots, elaborat per la Secretaria d'Organització, en el qual s'acusa Llamazares d'incórrer en una falta "greu o molt greu" dels estatuts. L'informe també recull l'obertura de sengles expedients informatius als afiliats José Alberto Novoa i Arantxa Azmara.

Llamazares ha dimitit de tots els seus càrrecs federals en EU, però fins ara ha mantingut el suport d'Esquerra Oberta i de la direcció asturiana. Després de la votació, l'actual diputat a Astúries ha opinat que "la qüestió ja no és si jo vaig o no en la candidatura: es tracta de si EU i els seus militants són autònoms per a decidir per si mateixos i sense vetos ni tuteles".

També et pot interessar

stats