Esquerra Unida consultarà les seues bases sobre la investidura i els acords de govern

El consell polític nacional d'EUPV s'ha reunit aquest dissabte a Xàtiva per a analitzar els resultats electorals del 28A i el 26M.

El consell polític nacional d'EUPV s'ha reunit aquest dissabte a Xàtiva per a analitzar els resultats electorals
El consell polític nacional d'EUPV s'ha reunit aquest dissabte a Xàtiva per a analitzar els resultats electorals / @esquerraunida

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) consultarà les seues bases tant la investidura del pròxim president de la Generalitat, com l'acord de govern i la participació d'aquesta formació en el futur Consell.

El consell polític nacional d'EUPV s'ha reunit aquest dissabte a Xàtiva per a analitzar els resultats electorals del passat 28 d'abril, que significaren el seu retorn a les Corts, i els del 26 de maig, en què la formació no ha aconseguit uns bons resultats.

La coordinadora general d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha reconegut que els resultats de les eleccions municipals "no són bons" perquè han perdut vots i regidors en termes globals, com ara en els casos d'Alacant i l'àrea metropolitana de València "especialment greus". Garijo ha explicat que els resultats del 26M "han sigut satisfactoris en aquells municipis on tenien l'alcaldia, que han revalidat en la gran majoria" i s'han mostrat molt satisfets de poder tornar a les Corts amb dues diputades.

No obstant això, ha assenyalat que "tot i que el context no era favorable", Esquerra Unida, que va presentar candidatura en 142 municipis, tant en coalicions com en solitari, "ha resistit millor que altres gràcies a la seua implantació territorial", i ha obtingut 135 regidors. A més, per primera vegada en la seua història, tindrà l'oportunitat de participar en el Govern Valencià, amb un programa que es negocia amb la resta de forces polítiques.  

També et pot interessar

stats