Esquerra Unida i Podem concorreran junts a les autonòmiques

El 68,42% de les bases d'EU ha donat suport a l'acord de coalició en un referèndum.

La coordinadora general d'EU, Rosa Pérez Garijo, durant la votació
La coordinadora general d'EU, Rosa Pérez Garijo, durant la votació / Europa Press

L'acord de coalició d'Esquerra Unida i Podem per a les pròximes eleccions autonòmiques "ja és definitiu". El 68,42 per cent de les bases d'Esquerra Unida (EU) ha donat suport, en el referèndum dut a terme de manera presencial i en línia, que aquesta formació concórrega a les pròximes eleccions autonòmiques amb Podem, mentre que el 29,71 per cent l'ha rebutjat i 1,86 per cent s'ha abstingut.

Les bases d'Esquerra Unida "han donat llum verda a l'acord de coalició electoral", amb uns resultats pràcticament idèntics als que ja es van produir en el màxim òrgan de direcció entre assemblees, el Consell Polític Nacional, que es va reunir el passat 9 de febrer a la Vall d'Uixó, segons han dit des de la formació.

La coordinadora general d'EU, Rosa Pérez Garijo, ha expressat la seua "satisfacció" per aquests resultats i ha defés "l'exercici de responsabilitat" realitzat per la formació en sotmetre el preacord a votació de les seues bases.

"La militància d'Esquerra Unida ha posat per davant els interessos de la ciutadania", ha afirmat Pérez, que ha considerat "útil" l'acord de confluència amb Podem "per a aprofundir en les polítiques que necessita" la Comunitat Valenciana.

La responsable d'EU ha considerat així que aquest acord serà la "garantia del canvi de rumb" que ha protagonitzat tímidament el Botànic aquesta legislatura" i, també, "la barrera de contenció" de les polítiques antisocials que propugna la dreta.

També et pot interessar

stats