Esquerra Unida vol un acord "tan ampli com siga possible" amb Podem i Compromís per a les eleccions autonòmiques

La formació ha aprovat aquest dissabte el reglament de primàries per als comicis de 2023

Consell Polític Nacional d'Esquerra Unida, celebrat aquest dissabte
Consell Polític Nacional d'Esquerra Unida, celebrat aquest dissabte / Esquerra Unida

La coordinadora general d'Esquerra Unida (EUPV), Rosa Pérez Garijo, ha apostat aquest dissabte per aconseguir un acord "tan ampli com siga possible" amb Podem i Compromís per a les pròximes eleccions autonòmiques en la Comunitat Valenciana. "Treballarem en aquesta línia per a fer-ho possible", ha assegurat.

"Esquerra Unida deixa la porta oberta, com no pot ser d'una altra manera, a confluir amb altres forces polítiques." "Pràcticament en totes les eleccions hem anat amb altres forces polítiques", ha subratllat, la també consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Esquerra Unida ha celebrat aquest dissabte el Consell Polític Nacional en format semipresencial per a analitzar col·lectivament els ítems que marcaran l’inici del nou curs polític. El màxim òrgan de direcció entre assemblees ha aprovat, entre altres assumptes, el reglament de primàries per a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig, amb un 71% dels vots a favor.

També s’ha presentat l’informe polític de l’organització, que s'ha aprovat amb un 73% dels vots. "La nostra prioritat és la reedició del govern del Botànic en l’àmbit autonòmic, però també la consolidació i ampliació de la nostra força municipalista", ha afirmat Rosa Pérez Garjo.

Des de l’organització destaquen que la candidatura serà paritària, amb llistes cremallera i que s'afavoreix la inclusió d’un mínim del 20% de joves menors de 31 anys. A més, Esquerra Unida deixa oberta la possibilitat de votar possibles confluències amb altres formacions polítiques fins a l’últim moment, sempre que així ho ratifique un Consell Polític Nacional.

Calendari de primàries

El termini per a enviar propostes de candidats per a les eleccions municipals per part dels col·lectius locals finalitzarà el 29 d’octubre. Per a les Corts Valencianes i la presidència de la Generalitat, les candidatures podran presentar-se a partir d'aquest dilluns 19 de setembre i fins al 3 de novembre. La proclamació definitiva es farà el 4 de novembre. Del 21 al 25 d’aquest mes es desenvoluparà la votació en línia de candidatures autonòmiques i municipals, mentre que el 27 de novembre seran les votacions presencials. D’aquesta forma, la designació de les candidatures culminarà el 30 de novembre amb els resultats definitius.

 

També et pot interessar

stats