Esquerra Unida afronta la seua reforma interna

El coordinador federal, Alberto Garzón, argumenta davant de les crítiques que l'objectiu és continuar sumant.

Alberto Garzón durant l'assamblea d'EU aquest dissabte
Alberto Garzón durant l'assamblea d'EU aquest dissabte / Europa Press

Aquest dissabte ha culminat a Madrid el procés de participació i consulta que va obrir Esquerra Unida (EU) fa més de 4 mesos per a redefinir quin serà el rumb de la formació a partir d'ara. Vora 250 delegats procedents de totes les federacions han ratificat, en l'assemblea 'Per un nou model organitzatiu i estatuts', la modificació estatutària que havia avalat prèviament més del 80% de la militància.

El document tracta de situar la formació d'Alberto Garzón com a radicalment democràtica, 100% feminista, amb clara vocació de majoria i preparada per a la confluència i l'entesa amb altres formacions polítiques.

És precisament en aquest últim punt on Garzón ha xocat amb el sector més crític del partit, encapçalat pel diputat per València Ricardo Sixto, qui veu un intent de dissolució de l'estructura federal i alerta del risc d'acabar convertint-se en una còpia de Podem. Sixto basa els seus arguments en la poca participació de la militància durant el procés que EU ha dut a terme per a redefinir quin serà el model de partit, que únicament arriba al 19%.

El coordinador federal d'EU ha defensat la reforma interna de la formació proposada per la direcció federal assegurant que l'objectiu és convertir l'organització en un "vertader moviment polític i social" amb capacitat de continuar sumant persones al projecte i potenciar la participació en la presa de decisions. Ha insistit que es tracta d'un procés que requereix temps.

Advertència al PSOE

En la intervenció davant de l'assemblea, Garzón ha acusat el govern de Pedro Sánchez de protegir "la monarquia corrupta", i ha tornat a demanar-li que se sume a la comissió d'investigació que ha proposat el grup parlamentari d'Units Podem en el Congrés sobre les presumptes irregularitats de Joan Carles I, davant de les revelacions realitzades per Corinna zu Sayn-Wittgenstein en què acusa el rei emèrit d'haver-la usada de testaferro per a ocultar patrimoni i propietats a l'estranger.

També et pot interessar

stats