Esquerra Unida accepta la proposta de Podem de concórrer en una llista unitària a les eleccions

La formació sotmetrà l'acord a una consulta en què participaran militants i simpatitzants, entre el 20 i el 24 de febrer.

Esquerra Unida accepta la proposta de Podem per a les pròximes eleccions

El Consell Polític d'Esquerra Unida del País Valencià ha aprovat aquest dissabte acudir en confluència amb Podem a les eleccions autonòmiques del 26 de maig, encara que sotmetrà l'acord a una consulta en què participaran militants i simpatitzants, entre el 20 i el 24 de febrer.

L'últim document que hi havia en la taula de negociació ha quedat aprovat per 54 vots a favor, 22 vots en contra i 2 abstencions. D'acord amb el document, Esquerra Unida i Podem es presentaran conjuntament als comicis autonòmics amb el nom Unides Podem-Esquerra Unida, junt amb la marca que les formacions consensuen. Els candidats d'EUPV ocuparan el segon i el sisé lloc per València; el quart i el seté per Castelló; i el tercer i el seté per Alacant.

A més, el document inclou altres aspectes, pels quals la formació que lidera Rosa Pérez Garijo tindrà "visibilitat tant en la campanya com en el funcionament de la coalició i del grup parlamentari".

Quant a l'àmbit municipal, els col·lectius locals tindran autonomia per a decidir com concórrer a les eleccions, si junts o per separat, encara que es fomentarà arribar a acords de confluència.

La formació morada havia fet una oferta per a integrar les dues formacions en una llista conjunta en què es detallaven les posicions concretes dels candidats de cada partit. Finalment, les bases d'Esquerra Unida han confirmat que concorreran plegats a les eleccions. 

Aquesta setmana, la candidata a l'alcaldia de València, Sandra Gómez, va oferir també a Esquerra Unida formar part de la seua llista, per a evitar així que els partits de dreta aconseguiren l'alcaldia de la ciutat. Una proposta que Rosa Albert, candidata i coordinadora d'Esquerra Unida, va declinar.

Estañ es mostra "satisfet" amb la decisió d'EUPV

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, ha expressat satisfacció per l'acord adoptat pel Consell Nacional d'EUPV d'acceptar la proposta de Podem per a concórrer conjuntament a les eleccions autonòmiques.

En aquest sentit, ha indicat que aquest acord ara ha de quedar referendat per les bases de Podem i d'EUPV, i s'ha mostrat convençut que aquest enteniment "enforteix el canvi a la Comunitat Valenciana, que ha de mantindre's i ampliar-se en la pròxima legislatura".

També et pot interessar

stats