Esquerra Republicana tindrà grup al Senat gràcies als senadors de Bildu

Els republicans catalans presenten un escrit comunicant la nova conformació del seu grup parlamentari.

Romeva, el dia de la constitució del Senat
Romeva, el dia de la constitució del Senat / Zipi (Efe)

Esquerra Republicana ha aconseguit salvar el grup parlamentari al Senat, una vegada suspés Raül Romeva en les seues funcions, amb la suma dels dos representants d'EH Bildu. D'aquesta manera, aconsegueix arribar al mínim de deu parlamentaris exigit pel reglament de la Cambra Alta. 

La solució ha sigut possible gràcies a l'entrada en la institució de la nova senadora d'EH Bildu Idurre Bideguren, designada pel Parlament basc dijous i segona representant de la formació basca al Senat junt amb Gorka Elejabarrieta.

Els republicans catalans ja ha presentat un escrit dirigit a la mesa mitjançant el qual comuniquen la nova conformació del seu grup parlamentari, amb Mirella Cortès com a portaveu, Bernat Picornell portaveu adjunt, i el senador d'EH Bildu Gorka Elejabarrieta, també com a adjunt.

Esquerra Republicana es va quedar sense grup propi quan la Mesa va suspendre a Romeva, que està en presó preventiva acusat de rebel·lió en la causa del procés independentista, i va passar així de deu a nou membres. 

Cessió de senadors republicans a Junts per Catalunya

El problema va sorgir perquè els republicans catalans van cedir quatre dels seus tretze senadors a Junts per Catalunya, perquè així ells pogueren conformar grup propi acompanyat també de Coalició Canària (CC) i de l'Agrupació Socialista Gomera (ASG).

D'aquesta manera, la XIII Legislatura comptarà al Senat amb huit grups parlamentaris, un més que en l'anterior: el socialista, el popular, el grup de Ciutadans, el del PNB, el grup d'ER-EH Bildu, el nacionalista (JxCat-CC-ASG), el d'Unides Podem i el Mixt, en el qual ara estan Vox i UPN.

També et pot interessar

stats