Esquerra Republicana s'abstindrà en la votació de la sisena pròrroga de l'estat d'alarma

Així ho ha acordat la formació catalana i el govern central aquesta vesprada.

Gabriel Rufián, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, durant la votació de la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma.
Gabriel Rufián, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, durant la votació de la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma.

ERC s'abstindrà en la sisena pròrroga de l'estat d'alarma que el govern presentarà dimecres que ve al Congrés després de tancar un acord amb l'executiu de Pedro Sánchez, que permetrà, a canvi, que Catalunya participe en la gestió del fons de reconstrucció europeu.

La decisió sobre el vot de la formació republicana l'ha presa aquesta mateixa vesprada la Permanent Nacional, l'òrgan de govern d'ERC que pren decisions quan els altres organismes no poden reunir-se, i que ha sigut convocada d'urgència, segons fonts del partit.

La formació independentista ja va votar en contra d'aprovar la cinquena pròrroga després de no arribar a un acord amb el govern.

Les seues demandes són que la Generalitat catalana tinga més marge de decisió per a gestionar la desescalada i que Moncloa reprenga la taula de negociació amb el govern de Catalunya sobre el futur polític de la comunitat autònoma.

En els últims dies, ERC també ha reclamat poder gestionar a l'àmbit autonòmic l'ingrés mínim vital aprovat aquest divendres. Unes competències que el govern ja va cedir a Euskadi i Navarra després d'una negociació amb el PNB.

Pedro Sánchez va aconseguir salvar la pròrroga anterior de l'estat d'alarma amb el suport de Ciutadans, el PNB i alguns partits minoritaris, en una votació que va quedar marcada pel polèmic acord que el PSOE i Unides Podem van signar amb EH Bildu per a aconseguir la seua abstenció a canvi de derogar la reforma laboral de Rajoy.

També et pot interessar

stats