Esquerra Republicana manté l’abstenció a la investidura de Pedro Sánchez

L’executiva d’ERC ratifica l’abstenció després d’una executiva d’urgència.

VÍDEO | Esquerra Republicana manté l’abstenció a la investidura de Pedro Sánchez

L’executiva d’Esquerra Republicana ha decidit mantenir l’abstenció en la votació de la investidura de Pedro Sánchez després de les darreres decisions de la Junta Electoral Central sobre la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra i del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, com a eurodiputat. La reunió ha tingut lloc una vegada iniciat el debat d’investidura i també ha servit per a fixar la posició dels republicans en el ple extraordinari convocat al Parlament de Catalunya per a les cinc de la vesprada. 

El coordinador nacional d’Esquerra Republicana i vicepresident del Govern català Pere Aragonès ha qualificat la decisió de la JEC “d’atac a les institucions catalanes, però també a totes les institucions democràtiques en una decisió del tot irregular. La decisió de la JEC està feta al servei d’una dreta i una extrema dreta que no accepten els resultats electorals”.

Respecte a l’abstenció dels 13 diputats republicans al Congrés, Aragonès ha afirmat que “si algú creia que faríem de braç útil a l’extrema dreta al Congrés s’equivoca. Estem convençuts que el president Torra encapçalarà la delegació catalana en la mesa de negociació i defensarà la convocatòria d’un referèndum, que cal abandonar la repressió i recuperar drets civils i polítics”. 

Aragonès ha afegit que “Esquerra es manté en l’acord que ha de permetre el diàleg i la mesa de negociació”. També ha fet un alertat que “l’Estat intentarà tancar les escletxes que hem obert. L’extrema dreta intentarà rebentar tots els intents de diàleg i negociació”. En aquest sentit, el coordinador nacional d’Esquerra ha advertit al PSOE que “no es pot mirar a una altra banda. Primer van anar contra els independentistes, després contra les feministes i ara de retruc volen atacar-los a ells. Davant d’un acord que vol tensar les costures de l’Estat la reacció d’aquest serà més forta que mai”. 

Apel·lació al PSC i Comuns per a blindar la presidencia de Torra

Sobre la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat de Catalunya decretada per la Junta Electoral Central, Aragonès ha fet una “defensa clara de la presidència de Joaquim Torra. El President de la Generalitat de Catalunya el tria la ciutadania de Catalunya i no una Junta electoral manipulada per PP, Cs i Vox. Defensarem Torra al Parlament i al Congrés i apel·lem que li facen costat al Parlament no només els partits que van donar suport la seua investidura sinó que apel·lem als partits de tradició catalanista a bastir una resposta àmplia: també al PSC i als Comuns”. 

També et pot interessar

stats