Esquerra Republicana es manté en el no a la investidura de Pedro Sánchez

Rufián assegura que no els donaran suport fins que no “abandonen la via repressiva”.

Adriana Lastra i Gabriel Rufián en una reunió anterior.

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha emés un comunicat en el qual assegura que es manté en el no a la investidura de Pedro Sánchez, després de la reunió que han mantingut, aquest dijous, el seu portaveu, Gabriel Rufián, i la vicesecretaria general del PSOE, Adriana Lastra.

En el comunicat, el grup manifesta que “no hi ha hagut cap indici que el PSOE abandone la via repressiva per a afrontar el conflicte polític a Catalunya” i que, per això, els 13 diputats amb els quals compta al Congrés, no donaran suport als de Ferraz. No obstant això, els dos grups estan d’acord a mantenir els contactes.

Dies abans, Lastra, ja s’ha reunit amb els diputats del PNB, Aitor Esteban; de Més País, Íñigo Errejón i de Més Compromís, Joan Baldoví

Dimarts passat, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, van firmar un preacord per a la composició d’un govern de coalició. El document, de 10 punts, estableix els eixos d’actuació.

Les formacions sumen 155 escons per a la investidura de Sánchez, escons que resulten insuficients per a assolir la majoria absoluta de la cambra, fixada en 176 diputats, en una primera votació.

La CUP crida altres grups a vetar el pacte Sánchez-Iglesias

La diputada electa de la CUP en el Congrés, Mireia Vehí, ha convidat aquest dijous a les formacions independentistes i sobiranistes que han obtingut representació en el Congrés a donar una resposta conjunta i rebutjar el preacord de governabilitat entre el PSOE i Unides Podem.

Pere Aragonès demana una mesa de negociació

El vicepresident del govern de Catalunya, Pere Aragonès, ha demanat una solució política al conflicte amb Catalunya sense que hi haja solucions penals. Aragonès ha reclamat una mesa de negociació amb el govern de Pedro Sánchez, i s'ha referit al document de Pedralbes, firmat el desembre de 2018, com un referent per a la mediació del conflicte.

A més, també ha criticat que Pedro Sánchez haja fet campanya amb una reforma del Codi Penal per a il·legalitzar els referèndums d'independència, ja que, “és una tipificació pensada per a ells” i dificulta el diàleg. Aragonès ha dit que el que volen és una solució “acordada, política i democràtica”.

També et pot interessar

stats