Esquerra Republicana formalitza la seua esmena a la totalitat dels pressupostos de l’Estat

El PDeCAT dona de termini al govern fins al divendres a les 12:00 h. per a no demanar la devolució dels comptes generals.

El portaveu d'ER al Congrés, Joan Tardá, acompanyat pels diputats Carolina Telechea, Gabriel Rufián i Joan Margall
El portaveu d'ER al Congrés, Joan Tardá, acompanyat pels diputats Carolina Telechea, Gabriel Rufián i Joan Margall / Javier Lizón (Efe)

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardá, ha afirmat que el seu grup ha registrat l'esmena de devolució als pressupostos generals de l’Estat, després d'haver fet “tots els esforços possibles” per a dialogar amb el govern i trobar una solució política al conflicte català. 

Tardá ha indicat que totes les negociacions són "difícils" i "tenen moments delicats", i per això ha insistit que un mediador neutral, "que actue com a fedatari", puga ajudar a resoldre el problema.

El líder d'ER ha afirmat que tota solució ha de passar per les urnes i ha criticat que el govern espanyol s'haja deixat "arrossegar per la dreta espanyola". 

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, ha mostrat el seu "desig" de no haver de presentar una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat de 2019 i ha donat de termini al govern fins al divendres a migdia perquè busque "espais polítics per al diàleg".

Campuzano ha afirmat que actualment hi ha un diàleg obert entre l'executiu central i el govern català amb la finalitat de generar "espais" i ha desitjat que aquests fòrums donen "resultats positius en les pròximes hores i dies". Un acord, ha incidit, que ajudaria a facilitar l'inici de la tramitació pressupostària.

Per la seua part, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha destacat  que “no hi ha raons” perquè els partits nacionalistes catalans no donen suport als comptes generals de l'Estat. Montero creu que "fins a l'últim minut" no es coneixerà el sentit del vot d'Esquerra Republicana i PDeCAT. 

També et pot interessar

stats