Esquerra Republicana denuncia que l'Ajuntament del Puig ha denegat el permís per a celebrar el 61é Aplec

L'Ajuntament al·lega que l'espai sol·licitat ja està reservat per a celebrar la presentació d'un llibre.

Muntanyeta de la Patà
Muntanyeta de la Patà / Ajuntament del Puig

Esquerra Republicana del País Valencià ha fet públic un comunicat en què denuncia que l'Ajuntament del Puig, governat pel PSPV-PSOE, els ha denegat el permís per a celebrar a la muntanyeta de la Patà el 61é Aplec. Segons el comunicat, el motiu de la denegació és que l'espai "es troba reservat per a altres usos organizats per aquest Ajuntament". Esquerra Republicana ha reaccionat davant aquesta negativa i l'ha qualificada d'"excusa".

En declaracions a À Punt NTC, l'alcaldessa del Puig, Luisa Salvador, ha explicat que, tenint en compte la situació de pandèmia, no esperaven que el partit organitzara enguany aquest esdeveniment. Salvador també explica que, quan reberen la sol·licitud, l'espai ja estava reservat per a la presentació del llibre Refugios y trincheras. Segons l'alcaldessa, es va triar la muntanyeta de la Patà perquè, en ser un espai ampli i a l'aire lliure, s'hi pot celebrar aquest esdeveniment amb les garanties sanitàries necessàries.

La secretària general dels republicans, Maria Pérez, ha fet pública la seua sorpresa en saber que l'Ajuntament tenia plans d'organitzar un altre esdeveniment a la muntanyeta de la Patá el darrer diumenge d'octubre. Pérez afig que la negativa és "un atac frontal al sobiranisme valencià" i que darrere d'aquesta decisió "només pot haver-hi ignorància absoluta sobre què és el País Valencià o una mala fe profunda".

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, s'ha mostrat visiblement molest per la decisió de l'Ajuntament del Puig. Rufián ha expressat que l'Aplec és "una festa que ni tan sols Franco, ni tan sols el feixisme assassí del franquisme va poder tombar".

Des del 2016, ERPV es fa càrrec de l'organització d'aquest esdeveniment. Fet que, segons aquest partit, va evitar que es perdera "una de les tradicions més antigues del sobiranisme al País Valencià". Els republicans també reivindiquen que van comunicar en temps i forma les seues intencions d'organitzar l'esdeveniment.

També et pot interessar

stats